Matė tik sprunkantį žudiką

53 metų V. Dundulis buvo nušautas antradienio popietę Klaipėdos centre, Danės g. 33 esančiame daugiabučiame name. Jo kūnas rastas bute, kuriame V. Dundulis gyveno su savo motina.

Apie įvykį specialiosioms tarnyboms pranešė nužudytojo mama. „Kai ji paskambino pranešti apie įvykį, jos pareigūnai paklausė, ar jį pažįsta žmogų, į kurį šauta. Moteris atsakė teigiamai, o informacija buvo interpretuota taip, kad ji pažįsta ir tą, kuris šovė. Tačiau to žmogaus ji apibūdinti negali, nes matė jį tik sprunkantį pro duris. Vis dėlto tikėtina, kad tas žmogus yra pažįstamas, nes į butą jis buvo geranoriškai įsileistas, jokių įsilaužimo požymių nėra“, - teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius.

Asmuo, kuris įtariamas nužudymu, iki šiol nėra žinomas, tačiau ikiteisminį tyrimą dėl nužudymo kuruojančio Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroro Jurijaus Petuchovo teigimu, informacija keičiasi vos ne kas pusvalandį, ji nuolat atnaujinama.

Mįslė – dėl ginklų

Pareigūnai antradienį iš buto, kur rastas V. Dundulio lavonas, išsinešė ginklą, panašų į medžioklinį šautuvą.

„Tačiau abejojama, kad šis ginklas ir yra nužudymo įrankis. Panašu, kad į nužudytąjį buvo šauta ne iš to ginklo, tačiau tai paaiškės, kai bus atlikta ekspertizė“, - teigė S. Minkevičius.

Medžioklinį šautuvą V. Dundulis namie galėjo turėti, nes tiek jis, tiek jo tėvas buvo medžiotojai. Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad žudikas V. Dunduliui paleido kulką į galvą.

Tačiau mirties priežastis dar nėra nustatyta, nes velionio kūnas tik trečiadienio rytą atvežtas teismo medicinos ekspertams ir ekspertizė dar neatlikta.

Versija, jog V. Dundulis nusižudė buvo atmesta iškart. Šiuo metu tiriamos įvairios versijos, kodėl jis galėj būti nužudytas.

„Darbinių versijų yra įvairių – ir verslo reikalai, ir skolos, ir senesnė praeitis iš galimai nusikalstamo pasaulio. V. Dundulis, kiek žinome, padavinėjo savo ginklą, todėl tiriama net tokia versija, jog galėjo įvykti kivirčas su šautuvą nusipirkti atėjusiu asmeniu“, - vardijo S. Minkevičius.

Turėjo du vaikus

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas LRT radijo laidai „60 minučių“ teigė, jog V. Dundulis nebuvo priskiriamas nusikaltėlių pasauliui. Jis esą buvo vidutinio lygio verslininkas, kuris galimai turėjo skolų.

V. Dundulis Klaipėdoje baigė vidurinę mokyklą ir studijavo tuometės Valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultetuose.

Po studijų jis išvažiavo gyventi į Kauną, kur vedė, susilaukė dviejų vaikų. Tačiau prieš kelerius metus jis kurį laikė palaikė ilgalaikius santykius su viena uostamiesčio žurnaliste, kuri šiuo metu yra išvykusi į užsienį.

V. Dundulis buvo bendrovės „Arsafita“ direktorius. Įmonė įsteigta 2002 metais, ji įregistruota Smiltynėje, Klaipėdoje. Nurodoma, kad joje dirba du samdomi darbuotojai.

Verslininko vadovaujama bendrovė prieš kelerius metus turėjo kavinę delfinariume, tačiau kai jis buvo uždarytas rekonstrukcijai, nuomos sutartis buvo nutraukta, be to, baigėsi ir jos terminas.

„Daug informacijos apie kai kuriuos Klaipėdos verslininkus turėjęs vyras pastaruoju metu vengė bendrauti, atrodė labai susirūpinęs ir vis rečiau pasirodydavo viešumoje. Uostamiestyje sklandė gandai, esą tokiam jo elgesiui galėjo turėti įtakos didelės skolos“, – trečiadienį rašoma dienraštyje „Klaipėda“.

„Tiesą sakant, kol kas labai sunku atsakyti į klausimą, kokia veikla jis užsiėmė“, – teigė S. Minkevičius.

Policijos pareigūnai prašo uostamiesčio bei kitų regionų gyventojų, mačiusių šį įvykį ar turinčių kitokios naudingos informacijos, paskambinti tel. 8-46-354296 arba 8-645-95413 (visą parą).