Socialiniame tinkle „Facebook“ pradėjo plisti nuotraukos, kuriose matomas į milžinišką duobę įkritęs automobilis. Liudininkai praneša, kad transporto priemonėje žmonių nebuvo, tačiau saugos pagalvės iššovusios.

Klaipėdos policija Delfi informavo, kad ketvirtadienį, apie 7.31 val., pareigūnai gavo pranešimą, kad Klaipėdos rajone, Pajudrio kaimo ribose, Judrėnų – Šalpėnai kelyje, ties upeliu, įvyko mįslinga nelaimė.

Pranešėjas teigė, kad buvo išplauta didelė kelio dalis, o į milžinišką duobę yra įkritęs „Audi“ automobilis.

Vairuotojas „beteisis“

Vairuotojo automobilyje nebuvo, tačiau atvykus pareigūnams „Audi“ vairavęs asmuo atvyko į įvykio vietą.

Paaiškėjo, kad į nelaimės vietą atvykęs vairuotojas buvo blaivus. Vis dėlto, asmuo, anot policijos, neturi vairuotojo pažymėjimo.

Pareigūnai aiškinasi aplinkybes.

Delfi skaitytojo nuotr.

Tarnyboms pranešė jau anksčiau

Delfi redakcija gavo gyventojų laišką, kad jau praėjusių metų gruodžio 21 dieną minimame kelyje atsirado dvi labai didelės duobės.

Anot skaitytojo, apie situaciją buvo pranešta Bendrajam pagalbos centrui. BPC atstovė informavo, kad iš tiesų pranešimas gruodžio 21 dieną buvo gautas. 12.11 val. žmogus informavo apie kelio būklę. Teigiama, jog duomenys apie situaciją buvo perduoti pareigūnams ir Lietuvos automobilių kelių tarnybai.

Žmonės piktinasi, jog niekas nebuvo padaryta, o dabar automobilis įvažiavo į milžinišką duobę.

Socialiniuose tinkluose žmonės teigia, jog tuomet duobės nebuvo pažymėtos.

Vaizdais iš įvykio vietos socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo Raimonda Zaborė.

Problematiškas kelias

Delfi susisiekė su Judrėnų seniūnu Zigmantu Siminausku, kuris informavo, kad minimas kelias yra sena problema, o juo jau ne vienerius metus skundžiasi vietiniai gyventojai.

Kelias Judrėnai – Šalpėnai priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

Anot seniūno, vietiniai gyventojai 2-3 metus vargsta su šia problema, tačiau anksčiau įgriuvos atsirasdavo tik kelkraščiuose. Pavojų kelyje seniūnija, gyventojai ir kelių tarnyba žymėdavo kuolais bei padangomis, o atvykusi tarnyba sutvarkydavo situaciją.

Z. Siminauskas pasakojo, kad tarpušvenčiu kelio viduryje atsirado dvi įgriuvos, apie jas buvo informuota Lietuvos automobilių kelių direkcija. Teigiama, jog kelias buvo uždarytas apie parą laiko, po to kelių tarnyba atstatinėjo įgriuvas ir eismą šventiniu laikotarpiu vėl paleido.

Seniūno žiniomis, Lietuvos automobilių kelių direkcijos planuose yra kelio kapitališko remonto darbai, kurie numatyti pavasarį. Iki to laiko atkarpą numatyta remontuoti kiek įmanoma, nes didesnių remontų šiai dienai sąlygos nelaidžia atlikti.

Kelias bus tvarkomas

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovė spaudai Delfi teigė, kad kelią prižiūri jų pasamdyta įmonė – Kelių priežiūra.

Anot LAKD, ties Rimkais kelias (5 km atstumas) bus tvarkomas, bus vykdomi paprastieji remonto darbai, kelio atkarpa turėtų būti atnaujinta. Teigiama, jog darbus planuojama pabaigti iki vasaros pabaigos.

Delfi susisiekė ir su įmone „Kelių priežiūra“ ir pateikė klausimus raštu.

16 val. įmonės atstovai atsiuntė komentarą:

„2024 sausio 25 d., 7:45 val., rajoniniame kelyje Legučiai–Šalpėnai–Judrėnai (kelio nr. 2231), ties 10 km, dėl besikeičiančių oro sąlygų buvo nuplautas kelias.

AB „Kelių priežiūra“ nedelsiant ėmėsi veiksmų, siekiant užtikrinti visų eismo dalyvių saugumą: vieta aptverta draudžiamaisiais ženklais, fiziniais barjerais ir pažymėtos apylankos.

„Kelių priežiūros“ specialistai dirba įvykio vietoje, siekiant kaip įmanoma greičiau atstatyti kelią ir saugiai atkurti eismą.

Šiai dienai jau yra atvežtos trys naujos lygiagrečios pralaidos, kurių pagalba bus nuleidžiamas susikaupęs vanduo. Šios pralaidos bus įrengtos laikinai, iki kol oro sąlygos leis atlikti papildomus remonto darbus. Kaip jau minėta, žiemos sezono metu darbus sunkina mišrūs krituliai ir staigūs oro temperatūros pokyčiai, nes jie daro reikšmingą įtaką kelio būklei.

Taip pat, minėtame kelyje reguliariai atliekamos patrulinės apžiūros. Patvirtiname, kad anksčiau, t. y. gruodžio 21 dieną, buvo gautas pranešimas apie susidariusias dvi duobes tame pačiame kelio ruože. „Kelių priežiūros“ specialistai sureagavo tą pačią dieną. Kadangi oro sąlygos buvo žiemiškos, vyravo įšalas kelio konstrukcijoje, teko priimti laikinus ruožo tvarkymo sprendimus – buvo išvalyta pralaida, nuleistas vanduo. Darbai buvo pradėti ir baigti tą pačią dieną.“

Ačiū, kad dalijatės užfiksuotais vaizdais. Tapote įvykių liudininku ar norite pranešti naujieną? Kviečiame rašyti el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)