Pasak liudininkų, automobilį „Audi 80“, kuriuo važiavo trys vaikinai ir dvi merginos, posūkyje ėmė mėtyti. Priešpriešiais važiavusio vilkiko vairuotojas bandė išvengti susidūrimo, tačiau nepavyko. Į priešingos krypties eismo juostą išvažiavęs „Audi“ susidūrė su vilkiku, po to abi mašinos nulėkė į kitą juostą, lengvasis automobilis buvo nublokštas nuo kelio.

Vairuotojas Andrius K. (gim. 1995 m.) ir priekyje sėdėjęs keleivis Ovidijus V. (gim. 1995 m.) žuvo iškart. Sprendžiant pagal pas juos rastus dokumentus, abu vaikinai gyveno Plungės rajone ir mokėsi Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykloje.

Pro šalį važiavę žmonės iš suniokoto automobilio ištraukė vieną sužalotą merginą. Antrąją ištraukė atskubėję ugniagesiai-gelbėtojai. Nors ir stipriai sužalotos, abi merginos buvo sąmoningos.

Ant galinės sėdynės buvusį jaunuolį gelbėtojams pavyko ištraukti tik supjausčius automobilį. Buvo manoma, kad ir jis žuvęs, tačiau ištraukus iš mašinos liekanų paaiškėjo, kad vaikinas gyvas, tačiau be sąmonės.

Vilkiko, kuriuo į Gargždus buvo vežamas kalkakmenis, vairuotojas Erikas K. (gim. 1955 m.) nesužalotas. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad Akmenėje gyvenantis vilkiko vairuotojas neblaivus - 0,75 promilės. Vyriškio teigimu, jis gėręs vakarykščiai.

Susidūrimas įvyko vilkiko eismo juostoje, sunkvežimio vairuotojas būtų nekaltas, tačiau jis neblaivus, todėl Eriko K. laukia didžiuliai nemalonumai.

Gyvas likęs 18-metis Karolis B. ir jo bendraamžė Silvija A. paguldyti į Klaipėdos universitetines ligonines reanimacijos skyrių. Abiem diagnozuota politrauma.

Kita mergina - 17-metė - gydoma Klaipėdos vaikų ligoninės reanimacijoje. Jai nustatyta politrauma, vidinis kraujavimas, įtariamas stuburo lūžimas.