Policija pranešė, kad vienam iš sulaikytų vaikinų įtarimai pareikšti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (pagal LR BK 260 str. 1d.).

Anksčiau už vagystes, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir kitas nusikalstamas veikas jau teistam vyrui teismas skyrė kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir įpareigojo reguliariai registruotis policijos įstaigoje.

Antrajam, kaip įtariama, draudžiamų medžiagų galimai nusipirkusiam asmeniui, įtarimai pareikšti dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (pagal LR BK 259 str. 1 d.). Anksčiau neteistam vyrui teismas skyrė rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Kęstutis Veitas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją