Anot policijos, šiuo metu turimi duomenys leidžia įtarti, kad vykdydamos savo veiklą šios įmonės keletą paskutiniųjų metų į buhalterinę apskaitą įtraukdavo ne visų įvykusių ūkinių operacijų dokumentus bei už suteiktas paslaugas gautus grynuosius pinigus. Tokiu būdu valstybės įgaliotoms institucijoms buvo pateikti žinomai neteisingi duomenys.

Atlikta 60 kratų

Siekdami atskleisti galimai vykdomas nusikalstamas veikas pareigūnai šį mėnesį atliko apie 60 kratų Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Kauno ir Vilniaus apskrityse, kurių metu dalyvavo ne mažiau kaip 250 pareigūnų.

Kratų metu, kurios buvo atliekamos įmonių patalpose, įtariamųjų gyvenamosiose vietose bei kitur, buvo rasta apie 100 000 eurų grynųjų pinigų bei daug tyrimui reikšmingų finansinės apskaitos dokumentų bei kitų duomenų. Šiuo metu įtarimai dėl ekonominių finansinių veikų yra pareikšti 19-ai fizinių asmenų. Ikiteisminio tyrimo metu atitinkamais prokuroro nutarimais įtariamiesiems buvo apribotos jų nuosavybės teisės į maždaug 370 000 eurų vertės turtą.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia manyti, kad įtariamieji veikė pagal tarpusavyje suderintą mechanizmą, į galimai vykdytas veikas įtraukdami ir kitus šių įmonių darbuotojus.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja jungtinė Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus ir Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorų grupė, tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją