Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų birželį kaltinamųjų pora pagal jiems telefonu atsiųstas koordinates Kryžkalnio apylinkėse esančiame miške surado ir paėmė ten jiems paliktus paketus su narkotinėmis medžiagomis.

Nustatyta, kad kaltinamieji šias medžiagas automobiliu pargabeno į Gargždų miestą. Čia poros automobilį sustabdė policijos pareigūnai. Jie per kratą rado įtarimų sukėlusius du paketus.

Remiantis ekspertų išvada, paketuose rasta beveik 0,4 gramo karfentanilio ir beveik 50 gramų metadono. Įtariama, kad sutuoktiniai ketino narkotines medžiagas platinti kitiems.

Teisėsaugos institucijos atkreipia dėmesį į tai, kad iš pažiūros nedideli kiekiai šių apyvartoje uždraustų stipriai veikiančių kvaišalų yra pavojingi juos vartojančių žmonių sveikatai ar gyvybei.

Tęsiant tyrimą, buvo patikrinta ir poros gyvenamoji vieta. Ten pareigūnai taip pat rado narkotinių medžiagų bei, kaip įtariama, vyrui priklausančius du šaunamuosius ginklus ir du šovinius. Juos laikyti kaltinamasis leidimo neturėjo.

Sutuoktiniai kaltinami neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu, už tai numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo 10 iki 15 metų. Vyrui taip pat pateikti kaltinimai dėl neteisėto disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikys Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją