Avarijos metu šviesoforai jau neveikė. Taksi automobilis „Opel Zafira“ važiavo pagrindine H. Manto gatve. Sankryžoje su šalutine Liepų į taksi šoną rėžėsi automobilis „Volvo V 70“, atlėkuso iš kairės pusės.

Nuo smūgio taksi automobilis nuskriejo ant šaligatvio viešbučio link, o „Volvo“ apsisuko aplink. Laimei, nė vieno vairuotojo po avarijos nereikėjo iš automobilio traukti ugniagesiams. Jų paprašyta sutvarkyti po važiuojamąją dalį išsimėčiusias automobilių nuolaužas ir pasipylusius skysčius.

Abiejuose automobiliuose važiavo po tris žmones.

Avariją sukėlęs jaunas „Volvo V 70“ vairuotojas Justas G., gim. 1997 m., vairuotojo pažymėjimą buvo gavęs iš karto po savo gimtadienio – šių metų sausio mėnesį. Jis iš pradžių į ligoninę vykti atsisakė. Medikai aprišo jaunuoliui galvą ir gavę parašą, kad jis į ligoninę nevažiuos, išvyko. Tačiau po keliolikos minučių jaunuolis pradėjo skųstis galvos svaigimu, tad teko dar kartą kviesti medikus. Šį kartą atvažiavusi medikų brigada vairuotoją išvežė į ligoninę. Kartu į ligoninę, kaip lydintis asmuo išvažiavo ir draugė. Į ligoninę buvo išvežtas ir keleivis.

Taksi keleiviai nenukentėjo. Vienas iš jų, sėdėjęs taksi automobilio gale, dar spėjo riktelėti vairuotojui Jurijui, kad tas pažiūrėtų į kairę pusę. Taksi vairuotojas pažiūrėjo, bet buvo vėlu. Iš karto pajuto smūgį į automobilio šoną ir priešais jau išvyko artėjančią viešbučio sieną.

Beje, taksi vairuotojas Jurijus O., gim. 1961 m., į panašią avariją yra pakliuvęs ir gretimoje, H. Manto ir Danės gatvės sankryžoje. Tuomet, lyg tyčia, į jo automobilį trenkėsi trenkėsi „Volvo“ automobilis. Ir tuomet, ir dabar, taksi vairuotojas buvo nekaltas dėl avarijos.

Įvykio vietą sutvarkė ugniagesiai gelbėtojai, o Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas tyrimas.