Klaipėdos kelių policijos pareigūnai kelyje į Palangą buvo užsiėmę greičio kontrole, kai prie jų sustojęs žmogus pranešė,kad netrukus prie čia turi privažiuoti labai girtas automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas.

Ir tikrai, nuo Klaipėdos link Palangos apsižergęs kelkraščio liniją riedėjo „Opel“, kuris stabdomas sustojo tik tada, kai bakstelėjo į prieš tai dėl greičio viršijimo sustabdyto automobilio „Renault“ galą.

Kadangi pastarojo automobilio vairuotojas pretenzijų neturėjo,„Opel Zafira“ vairuotojas, palangiškis Arūnas V., gimęs 1961m., bus baudžiamas tik už vairavimą išgėrus. Vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis- 2.25 promilės alkoholio.

Užsiminus, kad už tokius dalykus Lietuvoje yra atimami vairuotojo pažymėjimai, jis teigė, kad teks pasikonsultuoti su įtakingu komisaru gyvenančiu kaimynystėje.

Anksti ryte pareigūnams įkliuvo dar vienas neblaivus taip pat „Opel Zafira“ vairuotojas.

Tiesa, jį teko persekioti dar nuo praėjusios savaitės.Klaipėdos Kelių policijos biuro ekipažas gavo pranešimą, kad prie „Akropolio“, automobilių stovėjimo aikštelėje važinėjasi girtas taksi vairuotojas Gediminas. Policijos ekipažui sustabdžius automobilį „Opel Zafira“, Gediminas sėdėjo ant galinės sėdynės, o prie vairo buvo jaunuolis kuris neturėjo vairuotojo pažymėjimo. Vaikino laukia bauda nuo 1000-1500 litų. Pareigūnų teigimu, tik akimirka truko, kad susikeistų vairuotojai, tačiau,kad vairavo Gediminas tą kartą faktų nepakako.

Sekmadienį, apie 6.30 val., policija gauna pranešimą, kad prie„Pramogų banko“ važinėjasi girtas taksi automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas. Netrukus jis buvo pastebėtas geriantis alų gretimoje Žvejų gatvėje, o dar po kelių minučių kelių policijos ekipažas sustabdė tą patį vairuotoją Gediminą K.,gimusį 1981 m., kuriam pavyko nuo pareigūnų išsisukti prieš kelias dienas.

Iki patikrinant alkoholio matuokliu taksi vairuotojas Gediminas pareigūnams pasiūlė 1000 litų kyšį. Po to, kai jam buvo nustatytas vidutinis - 1.97 prom. girtumas, siūlomo kyšio suma sumažėjo iki 500 litų, galiausiai taksi vairuotojas po kilimėliu pakišo 270 litų.

Jo laukia bauda už vairavimą išgėrus ir baudžiamoji byla užkyšio siūlymą.

Beje, šis Klaipėdos kelių policijos biuro ekipažas:vyriausiasis patrulis Gintaras Tiškevičius, specialistas ArvydasTrapas, bei vyr. patrulis Laimonas Lekavičius, kurie sekmadienį ryte sulaikę girtą taksi vairuotoją ir atsisakė kyšio,pasižymėjo ir prieš savaitę. Jie sustabdė girtą dviratininką, kuris, kaip paaiškėjo - 10 metų už tėvažudystę ieškotas nusikaltėlis.