Per avariją iš karto žuvo du jauni vyrai, keleiviai: Mantas Kvedarauskas ir Eivydas Pocius (abu gimę 1991 m.).

Jų bendraamžis V. C., vairavęs automobilį, per avariją beveik nenukentėjo. Jis buvo išvežtas į ligoninę, ten prisipažino, kad dieną vartojo lengvus alkoholinius gėrimus, tačiau jo kraujyje alkoholio
nebuvo rasta.

Šlapimo tyrimas, atliktas Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, parodė, kad jaunuolio organizme yra marihuanos.

Bylą kuruojantis Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Juozas Sykas DELFI patvirtino, kad
„toksinų-narkotinių medžiagų šlapime tyrimas parodė teigiamą marihuanos tyrimo rezultatą“.

Pasak prokuroro, ar vairuotojui bus pateikti sunkesni kaltinimai, paaiškės pasikonsultavus su narkologais.

Klaipėdos Psichikos sveikatos centro vadovas Aleksandras Slatvickis teigė, kad „nors šlapime rasta narkotinių medžiagų, tai nereiškia, kad žmogus avarijos metu galėjo būti apsvaigęs, viskas priklauso nuo koncentracijos kiekio“.

Pasak buvusios ilgametės Klaipėdos teismo medicinos laboratorijos vedėjos Gražinos Šniepienės, kiekybiniai tyrimai Lietuvoje nėra atliekami, užfiksuotas kanabinoidų vartojimo faktas ir yra faktas.

Pagal iki šiol galiojančią 2009 m., birželio 10 dienos Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Senato apžvalgą, bet kokios narkotikų koncentracijos radimas organizme gali būti konstatuojamas kaip apsvaigimas nuo narkotikų.

Prieš kelis metus Klaipėdos centre yra įvykusi avarija, kai automobiliui atsitrenkus į medį ligoninėje atsidūrė visi 5 juo važiavę žmonės, o vairuotojo organizme buvo rasta marihuanos pėdsakų (ne koncentracijos). Tada vairuotojas teigė, kad marihuaną jis rūkęs prieš tris savaites Amsterdame, kur to daryti nedraudžia įstatymai. Su nukentėjusiaisiais buvo susitaikyta ir byla buvo nutraukta. Vairuotojas buvo nubaustas tik už avariją, per kurią buvo nesunkai sužeisti žmonės.