Šeštadienį, vasario 3–iąją, muitinės pareigūnai Centriniame Klaipėdos terminale tikrino maršrutu Klaipėda–Karlshamnas turėjusį išplaukti keltą ir jame buvusius, į Švediją vykstančius, vilkikus. Šio patikrinimo metu muitinės pareigūnams įtarimų sukėlė vienas iš Latvijos atvažiavęs krovininis vilkikas „Volvo“. Mašiną vairavęs Latvijos pilietis deklaravo gabenantis jungtinį krovinį: į Švediją – 2,8 tonas salotų ir 645 kg marinuotų svogūnų, o į Daniją – 10 tonų dekoratyvinių žvakių.

Patikrinus vilkiką rentgeno kontrolės sistema pastebėta, jog puspriekabės viduje gali būti nedeklaruotų prekių. Pareigūnams atliekant detalią apžiūrą, šie įtarimai pasitvirtino: puspriekabės gale sukrautos salotos ir svogūnai maskavo daugybę dėžių su cigaretėmis.

Iš viso rasta 180 tūkst. pakelių cigarečių „Prince“ be banderolių. Įtariama, kad jos galėjo būti padirbtos viename iš Latvijoje veikiančių šešėlinių tabako fabrikų. Manoma, kad šie rūkalai turėjo būti gabenami į Ispaniją ir Graikiją.

Turimais duomenimis, rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 745 tūkst. eurų.

MKT Klaipėdos skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

Vilkiko vairuotojas, Latvijos pilietis, buvo sulaikytas ir apklaustas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – piniginis užstatas (10 tūkst. eurų).

Prieš pusmetį – 2023 m. rugpjūčio 11–ąją – Klaipėdoje buvo sulaikyta labai panaši, 200 tūkst. pakelių nelegalių rūkalų siunta. Cigaretės taip pat buvo rastos vilkike, gabenusiame baldų furnitūrą, kuris ketino keltu plaukti į Švediją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją