Avarija įvyko, kone policijos patrulių akivaizdoje.

Į iškvietimą Žardės žiedu važiavę policijos patruliai pamatė tik ką įvykusią avariją, tad tuoj pat iškvietė medikus ir kelių policijos budintį.

Automobilį „Mitsubischi Space Star“ vairavęs Žilvinas S., gim. 1984 m., iš karto pripažino, kad moterį partrenkė pėsčiųjų perėjoje. Iš žmonos brolio skolintu automobiliu važiavęs vyras prie šviesoforo reguliuojamos pėsčiųjų perėjos stovėjo pirmas.

Užsidegus žaliam šviesoforo signalui, jis paspaudė greičio pedalą. Avarija įvyko kitoje, šviesoforo nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, partrenkė iš kairės pusės ateinančią moterį dešine automobilio puse. Vyras sakė jos nematęs. Pirminiais duomenimis vairuotojas buvo blaivus.

Pėsčioji nuo perėjos buvo nublokšta 11 metrų. Moteriai stipriai sužalota galva. Ji skubiai išvežta į reanimacijos skyrių, jos būklė sunki.

Tuo metu pro avarijos vietą važiavę 2-ojo policijos komisariato pareigūnai ant grindinio pamatė nusviesta pažįstamą rankinę.

Komisariate tuo metu kolegos jau pasigedo sekretorės, kuri visada į darbą ateidavo pirmoji. Gavus informaciją apie avariją, vienas pareigūnų atėjo iki įvykio vietos. Čia jis patvirtino kolegų įtarimus, kad perėjoje sunkiai sužalota moteris – jų bendradarbė.

Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas tyrimas.