Šeštadienį Klaipėdoje VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „VW Touran“ su lietuviškais registracijos numeriais. Jį vairavo 62-ejų klaipėdietis.

Pasieniečiai automobilio bagažinėje aptiko 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis ir 90 pakelių cigarečių „Marlboro“, „Marlboro Gold“ bei „Winston Blue“ be akcizo ženklų.

Tęsdami tyrimą, netoli automobilio sulaikymo vietos pasieniečiai atliko kratą 50-metės klaipėdietės namuose. Rasta 5 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pasieniečiai kratą atliko ir „VW Touran“ vairuotojo gyvenamojoje vietoje. Klaipėdiečio namuose aptikti 728 pakeliai cigarečių „Winston Blue“, „Marlboro Gold“ ir „Marlboro“ be akcizo ženklų bei 140 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kitą dieną, sekmadienį, pasieniečiai nustatė dar vieną 46-erių įtariamąjį, gyvenantį Klaipėdoje, ir atliko dar dvi kratas jo gyvenamojoje vietoje bei turguje esančioje vienoje prekyvietėje. Per šias kratas aptikti 2 289 pakeliai įvairių rūšių cigarečių su banderolėmis ir be jų.

Visos operacijos metu sulaikyta 10 247 pakeliai cigarečių. Tokio krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 43 tūkst. eurų.

Sulaikyti klaipėdiečiai po apklausų buvo paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

VSAT Kriminalinių tyrimų valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

„VW Touran“ vairuotojas teisėsaugai gerai žinomas: už disponavimą narkotinėmis medžiagomis jis buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme. Neteisėtai disponuodamas akcizinėmis prekėmis VSAT pareigūnams klaipėdietis buvo įkliuvęs ir 2022 m. Tąkart vyras gabeno 2 000 pakelių kontrabandinių cigarečių. Už tai teismas jam skyrė 5,2 tūkst. eurų baudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją