19.09 val. Bendrajame pagalbos centre bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas, kad Klaipėdoje, H.Manto g., nuo geležinkelio viaduko ant važiuojamosios kelio dalies nukrito metalinė konstrukcija.

Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Klaipėdos policijai.

Apie įvykį pranešė automobilio vairuotojas, kuris užvažiavo ant metalo konstrukcijos ir pradūrė padangas. 

DELFI iš karto po įvykio paskambinusi moteris pasakojo, kad ją nuo nelaimės išgelbėjo sekundė - BMW dar buvo po tiltu kai pasigirdo duslus kraupus garsas. Moteris sakė pamačiusi, kaip didžiulis betono gabalas nukrito iš karto už automobilio.

"Viadukas visiškai byrantis, o atvykę ugniagesiai tik supjaustė nukritusią dalį ir patraukė nuo kelio, eismas net neuždarytas, o juk čia žingsnis nuo tragedijos", - pasakojo DELFI paskambinusi moteris.

Apgadinti du automobiliai, viename važiavo vaikas

Mažiau pasisekė iš paskos važiavusiam taksi. Krisdamas lietaus surinkimo vamzdis kliudė taksi automobilį. Jis važiavo su klientu. Vamzdis kliudė ir dar dar vieną automobilį - "Opel Vectra". Pataikė į stogą, sulankstė "Opel" galines duris, šalia kurių kėdutėje sėdėjo 7 metų mergaitė. Tykštantis purvas aptaškė mergaitės veidą.

Vamzdis atsikabino per visą gatvės skersmenį ir užtvėrė tris eismo juostas. Kita vamzdžio dalis atsikabino priešingoje eismo pusėje. Tik laimingo atsitiktinumo dėka buvo kliudytos tik dvi mašinos, nes tai yra centrinė uostamiesčio gatvė.

Įvykio vietoje apsilankė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Buvo nutarta nedelsiant nukabinti likusias vamzdžio dalis, kad žmonėms nekeltų grėsmės.

Kol kas neaišku, kas atlygins automobiliams padarytą žalą, taip pat aiškinamasi, kam priklauso vamzdis kybojęs po geležinkelio viaduku. Įvykio vietoje taip pat lankėsi ir AB "Lietuvos geležinkeliai" atstovai.

Meras pažadėjo, kad nieko nelaukiant bus imtasi vertinti viaduko būklės.