Anot MKT, maršrutu Klaipėda – Karlshamnas turėjusį išplaukti keltą pareigūnai patikrino rugpjūčio 11 d. vakare, apie 18 val., kai iki laivo išplaukimo tebuvo likę porą valandų.

Su rizikos valdymo sistema dirbantys Lietuvos muitinės analitikai šiam patikrinimui buvo atrinkę kai kurias keltu plukdytas krovinines transporto priemones. Tarp apžiūrėtų mašinų buvo ir vienos Lietuvos įmonės krovininis vilkikas „Iveco“, kuriuo į Švediją iš Lenkijos tranzitu tariamai gabenta 28 padėklai (9 tonos) baldų furnitūros.

Minėto tikrinimo metu paaiškėjo, kad jokių baldų vilkiko puspriekabėje nėra: dalis gabenamų dėžių tebuvo prigrūstos gofruoto kartono. Likusios krovinio dėžės buvo su cigarečių „Prince“ pakeliais (be banderolių). Iš viso pareigūnai rado 196 tūkst. pakelių rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais viršija 809 tūkst. eurų.

MKT Klaipėdos skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Vilkiko vairuotojas, Lietuvos pilietis, buvo sulaikytas ir apklaustas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – dokumentų paėmimas ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją