2023 m. balandžio mėn. pabaigoje Klaipėdoje, Taikos pr., KPONTV pareigūnai sulaikė anksčiau neteistą, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbančią, 20 m. klaipėdietę. Pas merginą buvo rasta kanapių.

Tęsdami tyrimą, tą pačią dieną kriminalistai Taikos pr. sulaikė penkiolikmetį klaipėdietį. Įtariama, kad jis pardavė merginai kanapių. Per kratą jo namuose pareigūnai rado beveik 190 g kanapių, kokaino, tris trintuves ir dvejas svarstykles. Ant jų buvo narkotinių medžiagų pėdsakų. Taip pat rastas šaunamasis ginklas.

Niekur nesimokantis nepilnametis teisėsaugai jau buvo žinomas – 2022 m. jam pateiktas įtarimas dėl vagystės, 2023 m. – dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo.

Sulaikant jaunuolis dar nebuvo sulaukęs tokio amžiaus, kai atsiranda baudžiamoji atsakomybė už narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimą.

20 m. merginai pateiktas įtarimas dėl disponavimo narkotinėmis medžiagomis, neturint tikslo jų platinti. Jai paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Įtariamajai prisipažinus, ikiteisminis tyrimas jos atžvilgiu buvo atskirtas ir nutrauktas pagal laidavimą. Mergina įpareigota sumokėti 600 eurų į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Netrukus pareigūnai sužinojo, kad tas pats nepilnametis, jau sulaukęs 16 m., toliau prekiauja narkotikais. 2023 m. birželio mėn. kriminalistai užfiksavo, kaip jis Klaipėdoje pardavė kanapių.

Rugpjūčio mėn. pabaigoje Klaipėdoje KPONTV pareigūnai antrą kartą sulaikė nepilnametį. Jis turėjo platinti paruoštų kanapių, peilį ir dujų balionėlį. Jo namuose per kratą rasta daugiau kanapių ir elektroninės svarstyklės.

Jaunuoliui pateiktas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir jų platinimo. Paauglys buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Vėliau įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, nepilnametis atiduotas prižiūrėti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją