Pradėjus tikrinti informaciją ir suskubus į įvykio vietą paaiškėjo dramatiški įvykiai. Pasirodo, kad automobilis „VW Golf“, važiavęs magistrale nuo Kauno Klaipėdos link, netoli Jakų žiedinės, prie vienos degalinės, kelyje susidūrė su dviem briedžiais ir juos užmušė.

Automobilis po susidūrimo riedėjo toliau: nuvažiavo nuo kalno, skersai perskrodė Jakų žiedinę sankryžą. Iššoko ant važiuojamosios kelio dalies ir atsitrenkė į elektros apšvietimo stulpą. Nuo jo suspiruokliavo ir vėl įkrito atgal į Jakų žiedinės sankryžos duobę.

Nuo susidūrimo su briedžiais ir atsitrenkimo į stulpą – 1100 metrų.

Automobilio vairuotojas sąmonės praradęs nebuvo. Jį ištiko šokas ir isterijos priepuolis. Prieš išvežant į ligoninę, vairuotojas pareigūnams įteikė vizitinę kortelę, kurioje nurodyta, jog jis krepšinio klubo „Neptūnas“ projektų vadovas Viktoras Usovas.

Ligoninėje 1985 metais gimusiam vyriškiui diagnozuotas dešinio raktikaulio lūžimas, kirsta antakio žaizda, galvos sumušimas ir smegenų sukrėtimas. Jis gydomas Traumatologijos skyriuje. Avarijos aplinkybių jis neatsimena ir prisipažino, kad alkoholio nevartoja jau 10 metų.

Automobilyje rastas dujinis pistoletas ir teleskopinė lazda.

Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas tyrimas. Iš žiedinės sankryžos griovio mašiną ištraukė techninės pagalbos specialistai. Gyvūnų gaišenas išsivežė Dauparų medžiotojų būrelio medžiotojai, kuriems ir priklauso ta teritorija kurioje įvyko avarija. Pasak jų, tai buvo briedžio patelė su pirmamete briedžiuke.

Beje, Klaipėdos rajone tai buvo ne paskutinė avarija su gyvūnais. Apie 5 valandą kelyje Vėžaičiai – Plungė, automobilis „VW Caravelle“ partrenkė staiga į kelią išbėgusį briedį. Per šią avariją žmonės sužeisti nebuvo. Briedis iki atvykstant medžiotojams nugaišo įvykio vietoje.