Po vidurnakčio iš Šilalės rajono, Kaltinėnų miestelio, medikai į Klaipėdos universitetinę ligoninę atvežė iki sąmonės netekimo pasigėrusį jaunuolį, kuriam įtarta, buvo sumušta galva.

Tačiau kiek atsigavęs jaunuolis ilgiau ligoninėje neužsibuvo. Savavališkai palikęs medicinos įstaigą jis perlipo ligoninės autoūkio tvorą ir pabandė pagrobti greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Išvažiuodamas iš stovėjimo vietos jis atsitrenkė į priekyje stovėjusį buvusį vyriausiojo ligoninės gydytojo automobilį "Opel Zafira".

Pamatę iš vietos pajudėjusį medikų automobilį, sargai paskambino į policiją. Atvykus pareigūnams pradėta ieškoti priežasčių, kodėl staiga naktį pradėjo važiuoti GMP automobilis.

Vairuotojas rastas pasislėpęs po traktoriumi kiemo gilumoje. Jaunuolis tūnojo prie priekinio rato, baloje.

Benediktui P., gim. 1996 m., nustatytas vidutinis girtumas - 2,11 prom. Vaikinas niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Šilalės rajono, Ąžuolijos kaimo gyventojas prisiminė, kad gėrė Kaltinėnuose, o toliau nieko neatsimena.

Teigė, kad pavogtajame GMP automobilyje atsidūrė dėl to, jog buvo šalta. Kur būtų važiavęs, paaiškinti negalėjo, nes teritorijos vartai buvo uždaryti.

Gavus medikų išvadą, kad Benediktas sveikas ir gali blaivytis kameroje, Benediktas buvo išvežtas į policijos komisariatą.

Jam teks atsakyti ne tik už avariją, kurią sukėlė būdamas girtas ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, bet ir už automobilio vagystę.