Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2023 m. gegužės mėn. Klaipėdos miesto policija gavo pranešimą iš vienos Klaipėdos ligoninės apie narkotikais apsinuodijusią 14 m. klaipėdietę.

Nustačius, kad kvaišalai buvo platinami nepilnamečiams, tolimesnis šio įvykio tyrimas buvo perduotas KPONTV.

2023 m. birželio mėn. pradžioje policijos pareigūnai sulaikė 15 m. Klaipėdos rajone gyvenančią merginą, pas ją rasta kanapių.

Tą pačią dieną teisėsaugininkai Klaipėdoje, Šilutės pl., sulaikė narkotikus nepilnametėms galimai platinusį jų bendraamžį, pas jį rasta kanapių.

Atlikus kratą šio, anksčiau neteisto, vienoje iš uostamiesčio ugdymo įstaigų besimokančio, 16 m. Klaipėdos rajono gyventojo namuose, pareigūnai rado pneumatinį ginklą ir šratų.

Paaugliui pateiktas įtarimas dėl narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams, jis buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Vėliau įtariamajam paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją