Pranešimas, kad Klaipėdoje, prekybos ir pramogų centre BIG (Taikos pr.139) padėtas sprogmuo, gautas trečiadienio popietę.

Prekybos centro atstovai informuoja, kad į pranešimą buvo operatyviai sureaguota: saugiai evakuoti prekybos centro lankytojai bei personalas, atvyko specialiosios tarnybos, kurios saugiu atstumu aptvėrė pastatą.

Iškviesti išminavimo specialistai šiuo metu apieško patalpas.

Papildyta 15.06 val.: Kai kurie žmonės kantriai laukė, kol bus aptikrintos patalpos ir jie vėl galės grįžti į prekybos centrą. Beveik niekas netikėjo, kad tai rimtas pranešimas.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai netruko patikrinti patalpas. Apie 15-tą val. pranešta, kad nieko įtartina nerasta, tad darbą prekybos centras gali atnaujinti.

Policijos pareigūnai aiškinasi, kad Taip pat aiškinamasi, kas ir kodėl pranešė apie sprogmenį. Už melagingą pranešimą skambintojui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Prekybos ir pramogų centre BIG, kuriame tariamai buvo padėtas sprogmuo, tik šią savaitę duris atvėrė nauja parduotuvė „Hypermarket Rimi“. Apie porą valandų lauke buriavęsi žmonės ėmė tarpusavyje juokauti, kad gal konkurentai krečia tokius pokštus.

Prekybos centras 15.15 val. atnaujino darbą.

Papildyta 16.33 val.: Evakuacijos metu prekybos centre buvo apie 3 000 lankytojų. Dėl apgalvotai suplanuotų išėjimų, žmones iš prekybos centro pavyko evakuoti labai greitai - nuo tolimiausios parduotuvės iki išėjimo iš prekybos centro yra vos 70 metrų, kuriuos sparčiu žingsniu galima įveikti per pusę minutės.

„Darbuotojai jau sugrįžo į savo darbo vietas ir aptarnauja pirkėjus. Užtikriname, kad pavojus buvo netikras ir būti prekybos centre BIG yra visiškai saugu. Mes taip pat papildomai patikrinome visas prekybos centro saugumo sistemas ir įsitikinome, kad jos puikiai veikia. Atsiprašome už nesklandumus, bet mūsų darbuotojų ir lankytojų saugumas mums yra svarbiausias“, - sakė prekybos centro BIG vadovas Tomas Rimkus.