Anot Klaipėdos apygardos prokuratūros pranešimo, policija operatyviai reagavo į metų pradžioje gautą informaciją apie tai, kad viename Klaipėdos daugiabutyje prekiaujama narkotinėmis medžiagomis.

Policijos pareigūnams nuvykus nurodytu adresu, buvo patikrinta įtarimų sukėlusi 15-metė. Jos rankinėje buvo rasta beveik 300 gramų kanapių. Nustatyta, kad narkotines medžiagas jai perdavė tame pačiame name gyvenanti 25-erių metų moteris, pas ją teisėsaugos pareigūnai rado ir daugiau kvaišalų – dar beveik 200 gramų kanapių ir nedidelį kiekį kokaino.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

25-erių klaipėdietei pateikti kaltinimai dėl narkotinių medžiagų platinimo nepilnamečiams, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamajame kodekse numatyta griežta atsakomybė už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams – už tai gresia laisvės atėmimas nuo trejų iki dvylikos metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją