Apie Pilaitėje pastebėtą kengūrą žmonės socialiniuose tinkluose pranešė pirmadienį. Netrukus paaiškėjo, kad gyvūnas paspruko iš filmavimo aikštelės. O kitą dieną kengūra nugaišo partrenkta automobilio.

Šį įvykį pakomentavo filmo kūrybinė komanda. Komentarą išplatino filmo prodiuserė Klementina Remeikaitė.

Kūrybinė komanda labai išgyvena dėl susiklosčiusios situacijos ir reiškia užuojautą visiems susidūrusiems su šia nelaime. Susilaikiusi nuo ankstesnių komentarų, kad sutelktų savo resursus gyvūnėlio paieškoms, komanda nori informuoti, kad nuo pat pabėgimo akimirkos buvo telkiamos gausios pastangos surasti pasiklydusį gyvūną. Po dienos paieškų darbai pratęsti ir nakties metu, paieškai naudojant net specialią naktinio matymo įrangą. Vidurnaktį paieškos sustabdytos, nuodugniai išieškojus miškelį ir apylinkes bei neradus ieškoto gyvūno pėdsakų.

Filmavimams ruoštasi atsakingai, atsižvelgiant į visas specialistų teikiamas rekomendacijas ne tik dėl transportavimo, laikymo sąlygų, bet ir jų filmavimosi galimybių. Kruopščiai renkantis gyvūnus kelis mėnesius iki darbų pradžios, pasirinkti tie, kurie jau turėjo panašios patirties ir kuriuos buvo galima saugiai transportuoti į filmavimo vietą.

Filmavimo dieną gyvūną lydėjo trys specialistai, kurie dėl jo staigaus elgesio vis dėlto negalėjo jo pavyti. Negalime vertinti gyvūno savijautos, bet tam, kad būtų užtikrintas gyvūno saugumas ir komfortas darbų metu, laikėmės visų mums teiktų specialistų rekomendacijų tiek vietos paruošimo, tiek transportavimo atveju.

Paieškų metu kreipėmės į įvairias Lietuvos draugijas, gyvūnų globos asociacijas, medžiotojus ir kitus specialistus, konsultavomės su jais dėl gyvūno pagavimo, drauge ieškojome sprendimų, tačiau daugelis nebuvo susidūrę su specifiniu gyvūnu ir mažai galėjo padėti.

Tad darsyk visos komandos vardu reiškiame užuojautą ir išgyvename gyvūnėlio nelaimę, dėsime visas pastangas palaikyti savininkus šios nelaimės akivaizdoje.