Pranešama, kad žmonės ir dokumentai dėl gaisro nenukentėjo.

Dėl gelbėjimo darbų buvo užtverta dalis Gedimino prospekto ir Vasario 16-osios gatvės, todėl po darbų važiuojantys vilniečiai užstrigo automobilių spūstyje.

Dauguma teismo darbuotojų jau buvę baigę darbą, keli teisėjų padėjėjai dar darbavosi viename kabinetų, kai staiga kilo gaisras. Manoma, kad gaisras kilo dėl gedimo vėdimino įrangoje, pirminiais duomenimis, užsidegė laidai.

Gaisrą pamatę žmonės nesutriko, iškvietė ugniagesius ir iš karto patys pradėjo gesinti. Į pagalbą atbėgo dar keli teismo darbuotojai, o atvykę ugniagesiai jau su profesionalia įranga pratęsė darbus.

Teismas pranešė, kad per gaisrą nenukentėjo nei žmonės, nei kabinete buvę bylos, nei kompiuterinė technika.

Anot Teismo pirmininko Egidijaus Žirono, laimė, kad nieko nenutiko darbuotojams, kurie rizikuodami savo sveikata patys gesino gaisrą.

Pasak teismo vadovo, jei ne skubūs ir efektyvūs personalo veiksmai, gaisro pasekmės galėjo būti kur kas skaudesnės.

Pirmininkas ketina inicijuoti tyrimą, kurio metu tikimasi išsiaiškinti, kokiomis aplinkybėmis kilo gaisras. Taip pat bus vertinami nuostoliai patalpoms ir vėdinimo įrangai.

Kaip minėta, kabinete buvę civilinės bylos smarkiau nenukentėjo ­– dalį jų spėta išnešti, o per 6 min. nuo iškvietimo atvykę ugniagesiai buvo prašomi pagal galimybes jas išsaugoti. Bendrų pastangų dėka gaisrą greitai (per 22 min.) pavyko lokalizuoti, o ugniagesiai dar kurį laiką stebėjo pastatą, norėdami įsitikinti, jog gaisras neatsinaujins.

Ugniagesių akte nurodyta, kad gaisrą sukėlė sugedęs oro kondicionierius, kuris gaisro metu sudegė, taip pat apdegė ir aprūko kabineto sienos, baldai ir kiti kabinete buvę daiktai.