A. Kilkus dingo dar spalio 15 dieną apie 17 val. Vilniuje. Vyras iš namų išvažiavo „Harley Davidson“ motociklu. Praėjus 4 dienoms pareigūnai sulaikė įtariamąjį – L. Baltrūną.

Iš pradžių Baltrūnas buvo įtariamas prisidėjus prie buvusio „Vorai“ baikerių klubo nario dingimo, tačiau byla beveik po dviejų mėnesių buvo perkvalifikuota. Tada pareigūnai pradėjo tirti tyčinį nužudymą, o L. Baltrūnui pareikšti įtarimai ne dėl neteisėto laisvės atėmimo, o dėl tyčinio nužudymo.

Įtarimai buvo pareikšti ir D. Matusevičiui, tada pareigūnai vyrą įtarė bendrininkavimu nužudant.

D. Matusevičius daugybę metų palaikė itin draugiškus ryšius su pagrindiniu įtariamuoju. Jis, kaip ir L. Baltrūnas, priklauso baikerių klubui „Vorai“ ir taip pat gyvena Trakų rajone.

Per apklausas jis pareigūnams prisipažino, esą L. Baltrūnas jo prašė sunaikinti A. Kilkui priklausantį motociklą „Harley Davidson“, kuriuo jis buvo atvykęs susitikti su „Vorų“ prezidentu.

Kodėl brangiai kainuojančio motociklo vyras nesunaikino, o paliko miške Varėnos rajone, neaišku. Įtariamasis taip pat tada nepateikė jokios informacijos apie vietą, kurioje galėtų būti A. Kilkus.

Panaikinti įtarimai

Antradienį D. Matusevičiaus advokatė Marina Gušauskienė DELFI sakė, kad ikiteisminis tyrimas jos ginamojo atžvilgiu yra nutrauktas.

M. Gušauskienė teigė, kad skundą teikė, nes manė, jog įtarimai D. Matusevičiui buvo pareikšti nepagrįstai.

„Jis tikrai nėra prisidėjęs prie dingimo (aut. past. – A. Kilkaus). Buvo atliktas tyrimas, priimtas profesinis sprendimas ir matote, kad jis tikrai neprisidėjęs“, – sakė advokatė.

Taip pat M. Gušauskienė informavo, kad skundą pateikė dar 2017 m. gruodžio mėnesį.