Pasikėsinimas apvogti Seimo nario namus Šiauliuose buvo užregistruotas 2009 metų gruodžio 6-osios naktį. Apie pusę trijų A. Šedžius, miegojęs antrajame namo aukšte, nubudo, pažadintas triukšmo apačioje. Išgirdęs laiptais sėlinančio įsibrovėlio žingsnius, suprato, kad name – svetimi žmonės. Šeimininkas skubiai užrakino kambario duris, iš seifo pasiėmė savigynai turimą ginklą ir, anot jo, suriko: "Aš turiu ginklą!". Šis šūktelėjimas įsilaužėlius sustabdė ir išgąsdino. Politikas teigia pro langą matęs sprunkančių žmonių siluetus, praneša Šiaulių policija.

Iškviesti policijos pareigūnai konstatavo, kad į vidų nusikaltėliai pateko perlipę maždaug dviejų metrų aukščio tvorą ir iš alpinariumo paimtu akmeniu išdaužę į kiemo terasą vedančių durų stiklo paketą. Nors buvo panaudotas tarnybinis šuo, tačiau įsibrovėlių tą naktį sulaikyti nepavyko.

Pasikėsinimo apvogti Seimo narį mįslė buvo įminta šiemet. Šiaulių policija praneša, kad du įtariamieji sulaikyti ir suimti vasario 17 d. Tai už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis teistas 30-metis šiaulietis R. S. ir keletą kartų už vagystes teistas šilutiškis 23 metų R. P. Tyrimo metu nustatyta, kad kartu su jais apvogti Seimo nario namus kėsinosi ir dar du asmenys. Vieno jų, 19-mečio šiauliečio D. S., net nereikėjo niekur ieškoti – jis nuo praėjusių metų gegužės pabaigos jau buvo suimtas dėl kito nusikaltimo - viešosios tvarkos pažeidimo ir sveikatos sutrikdymo, kurį padarė Panevėžio rajone, Miežiškių seniūnijoje. Čia kilusio konflikto metu buvo sužalotas 32 metų vyras, kuris dėl krūtinės ir kojų durtų žaizdų atsidūrė ligoninėje.

Dar vienas pasikėsinimu apvogti A. Šedžiaus namus įtariamas vyras yra ieškomas. Tai už vagystes ir dokumentų klastojimą jau teistas 28 metų šiaulietis Deividas Dubinas. Jam svyla padai ne tik dėl minėtojo nusikaltimo, bet ir dėl neteisėto disponavimo svetimomis mokėjimo kortelėmis bei vengimo atlikti bausmę už 2009 metais padarytą vagystę iš Bubiuose esančios parduotuvės.

Jei kas žinote šio asmens buvimo vietą, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo biuro pareigūnai prašo paskambinti telefonu (8 41) 397 361 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.