Gavę šį grėsmingą pranešimą, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai skubiai iškvietė visas specialiąsias tarnybas. Buvo evakuoti visi prekybos centro lankytojai bei darbuotojai.


 
Klaipėdos pareigūnai informuoja, kad atvykę Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Arasišminuotojai kruopščiai apžiūrėjo patalpas, tačiau jokių sprogmenų neaptiko, todėl po kelių valandų prekybos centras vėl pradėjo darbą.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ar ištikusią nelaimę.
 
Šį įvykį ėmėsi tirti Klaipėdos apskrities VPK Klaipėdos miesto 2–ojo policijos komisariato bei Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.
 
Tyrėjai darbavosi visą naktį, ir jų darbas buvo sėkmingas. Ketvirtadienį ryte kriminalistai sulaikė penkis jaunus uostamiesčio gyventojus (2 merginas ir 3 vaikinus), kurie gali būti susiję su minėtu nusikaltimu. Kol kas įtarimai nė vienam jaunuoliui nepareikšti.

Spėjama, kad visi jie minėtame prekybos centre tądien linksmai leido laiką, o vienas iš jų nutarė pajuokauti ir, paskambinęs į BPC, pranešė, kad norėtų susprogdinti pastatą.
 
Visi jaunuoliai bus apklausti Klaipėdos miesto 2–ajame policijos komisariate. Skambinusiajam už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų gresia viešieji darbai, bauda, areštas arba laisvės apribojimas. Be to, greičiausiai bus pareikštas ieškinys už specialiųjų tarnybų iškvietimą. Civilinį ieškinį gali pareikšti ir nemažų nuostolių patyręs prekybos centras.
 
Šiemet Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai neatskleidė tik vieno tokio melagingo pranešimo, tačiau ir šis tyrimas dar nebaigtas.