Medikai, policija ir ugniagesiai išsiųsti į įvykio vietą. Dėl avarijos dalinai uždarytas eismas.

Socialiniuose tinkluose įvykio liudytojai perspėja kitus vairuotojus, kad net nebandytų važiuoti nuo Vilniaus Ukmergės link.

Papildyta 15.14 val.: Ugniagesiai gaisrą lokalizavo, tačiau vienas žmogus žuvo.

Avarijos liudininkai vaizdą įvardijo tikru pragaru, vienas sunkvežimių tiesiog paskendo liepsnose, girdėjosi, kad šalia avarijos vietos žmonės šaukėsi pagalbos. Įvykio vietoje dirba gausios pajėgos. Pravažiuoti į Panevėžio pusę neįmanoma.

Papildyta 15.20 val.: Po smūgio vienas sunkvežimių atsidūrė žaliojoje juostoje. Eismas apsunkintas ir važiuojantiems į sostinės pusę. Čia eismas vyksta vos viena juosta.

Papildyta 15.29 val.: Policijos departamentas paskelbė, kad vykstantys į Vilniaus, apvažiuoti didžiulę avariją A2 kelyje Vilnius - Panevėžys (maždaug 40 km), galima pasukus ant viaduko (35 km) į Bartkuškio pusę.


Papildyta 15.54 val.: Įvykio vietoje paaiškėjo, kad dar vienas sužalotas asmuo, o į avariją pateko ne tik du sunkvežimiai, bet ir BMW automobilis. Pirminiais duomenimis, su priekaba važiavęs sunkvežimis atsitrenkė į kelkraštyje sustojusį vadinamą miesto sunkvežimį. Iš paskos sunkvežimiui važiavęs BMW vairuotojas nespėjo sustabdyti ir rėžėsi į susidūrusius krovininius automobilius. BMW vairuotojas išvežtas į ligoninę.

DELFI dėkoja skaitytojui Erikui Lukaševičiui už vaizdo įrašą !

Papildyta 16.30 val.: DELFI skaitytojas patikslino, kad norint apvažiuoti avarijos vietą galima ties Bartkuškio viaduku nusukti Jauniūnų link, (kelias 4313), tuomet keliu 5217 reikia važiuoti kryptimi Jauniūnai-Širvintos. Ties Širvintomis teks grįžti atgal į autostradą, kaip orientyvą pasirinkti Kernavės kryptį arba važiuoti per Širvintas Ukmergės kryptimi. Anot skaitytojo, važiuojantys be navigacijos nežino kur pasukti, tad kelia chaosą kelyje.

Papildyta 18.18 val.: Policijos pareigūnai spėja, kad eismas šiame kelyje bus atnaujintas tik naktį, tad žmonės rekomenduojama arba atidėti kelionę, arba iškart pasukti link apvažiavimo.

Papildyta 20.38 val.: 20 val. 20 min. Vilniaus apkr. VPK OVS budėtojas informavo, kad kelias Vilnius-Panevėžys, kuris buvo uždarytas dėl eismo įvykio atidarytas. Laisvos dvi eismo juostos. Vienas vilkikas likęs vietoje, patrauktas į šoną, išstatyti įspėjamieji ir laikinieji greičio ribojimo ženklai. Naktį planuojamas ir palikto vilkiko išvežimas.