Vilniaus apskrities policija praneša, kad kovo 16 d., po vidurnakčio, apie 0 val. 25 min., Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnams įkliuvo dvidešimt ketverių metų užsienietis, vairuojantis automobilį „Toyota Prius“.

Vyras dirba „Bolt“ maisto kurjeriu. Jis policijos pareigūnams pateikė vairuotojo pažymėjimą ir asmens tapatybės dokumentą su jau negaliojančia viza.

Kadangi vairuotojas neturėjo ir kitų dokumentų, leidžiančių teisėtai būti Europos Sąjungoje, jis buvo nuvežtas į Vilniaus oro uosto pasienio užkardą. Pasieniečiai patvirtino, kad Uzbekistano pilietis Lietuvoje yra nelegaliai.

Kovo 17d. pavakare, apie 17 val. 30 min., sostinės Pergalės g. Kelių policijos pareigūnai sustabdė dar vieną „Toyota“ markės automobilį.

Nustatyta, kad jį vairavusiam keturiasdešimt aštuonerių metų užsieniečiui už padarytą Kelių eismo taisyklių pažeidimą yra atimta teisė 6 mėn. vairuoti transporto priemones.

Vyrui gresia atsakomybė už vairavimą bet teisių, o automobilis gali būti konfiskuotas. Mašina nuvežta į aikštelę, kur saugomi policijos sulaikyti automobiliai.

Uzbekistano pilietis paaiškino, kad anksčiau paskirtą baudą yra sumokėjęs ir tikino nežinojęs, kad teisė vairuoti jam yra atimta.

Paaiškėjus, kad policijos pareigūnams pateiktas laikinas leidimas gyventi Lietuvoje jau negalioja, vairuotojas taip pat perduotas pasieniečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją