Sekmadienį, 7 val., trys kelių policijos biuro ekipažai užtvėrė Jūrinininkų prospekto ir Šilutės plento sankryžą.

Iš karto buvo sustabdyti du "Opel". Vienas vairuotojas įpūtė 0,19 prom. alkoholio . O antrasis, Rolandas K., gim. 1963 m., vairavęs "Opel Vectra", pūstelėjo gerokai daugiau. Jam nustatytas lengvas girtumas - 1,41 prom. Pilietis paaiškino, kad gėrė išvakarėse, o dabar važiavo į darbą. Paklaustas kur dirba, atsakė, kad nesakys, nes pareigūnas paskųs darbdaviui, tai bus bėdos. Surašius protokolą, jis automobilį paliko aikštelėje ir į darbą patraukė pėsčiomis.

Netrukus buvo pakeista policijos pajėgų dislokacijos vieta ir laikinieji kelio ženklai bei pareigūnai išsirikiavo už Rimkų gyvenvietės. Čia ir prasidėjo. Net iš anksto pranešus apie girtuoklių gaudymą, netgi nurodžius dienas, kada tai bus daroma, vis tiek atsiranda tokių, kurie vairuoja išgėrę.

Pareigūnų dėmesį patraukė automobilis "Audi 80" , kurio vairuotojas, pamatęs policijos kordoną, nusuko į laukus. Policijos "WV Passat" netruko atsirasti laukuose šalia nebeturėjusio kur toliau važiuoti "Audi".

"Audi 80" vairuotojas Linoldas J., gim. 1968 m., kelių policijos pareigūnams pateikė ne tik vairuotojo pažymėjimą, bet ir Vidaus reikalų ministerijos pensininko pažymėjimą. Žmogus kadaise dirbo kriminalinėje policijoje. Jam nustatytas lengvas girtumas - 0,60 prom.

Tiek pat alkoholio - 0,60 prom. - buvo ir automobilio "Peugeot 306" vairuotojo Gedemino K., gim. 1958 m., organizme. Pilietis išvakarėse taip pat gėrė nekaltą kiekį nekalto lietuviško gėrimo - alaus.

Netrukus, gan toli nuo pareigūnų, sustojo automobilis "VW Golf". Iš jo išlipo du tipeliai. Vienas pasiėmė sportinę rankinę, užrakino mašiną ir abu ramiai pradėjo eiti tolyn nuo mašinos. Kai pamatė, kad prie jų artėja policijos BMW, jie puolė bėgti laukais. Du pareigūnai puolė vytis bėglius. Vijosi toli, apie porą kilometrų, kol galiausiai bėgliai, peršokę geležinkelio bėgius, dingo sodų bendrijoje.

Paliktas automobilis priklauso 1961 metais gimusiam klaipėdiečiui. Salone rastas nugertas degtinės butelis.

Priekulės aplinkkelio ir Agluonėnų kelio sankryžoje visi sustabdytieji vairuotojai vairavo dorai ir buvo blaivūs.

Apie 14 val. kelių policijos pareigūnai įsitaisė kelyje Šilutė-Klaipėda. Vienas ekipažas nuvažiavo į Priekulės degalinę kuro, ir čia jiems įkliuvo neblaivus dviratininkas - 0,69 prom. Jo laukia 300-500 litų bauda.

Tuo tarpu reido vietoje labiau nepasisekė klaipėdiečiui Petrui F., gim. 1959 m., vairavusiam "Mazda 626". Alkoholio matuoklis parodė lygiai vieną promilę. Žmogus tvirtino gėręs tik penktadienį. Priminus, kad šiandien jau sekmadienis, jis vis tiek tvirtino, kad gėrė tik penktadienį.

Automobilis bus konfiskuotas, nes Petras per metus girtas pakliūna antrą kartą. Aną kartą važiavo po vestuvių ir pripūtė 0,80 prom.

Kitas Petras, Petras P., gim. 1962 m., vairavo automobilį "Renault Laguna". Jam nustatytas lengvas girtumas - 0,94 prom. alkoholio. Šis Petras nieko neaiškino kur gėręs. Buvo susikrimtęs.

Šioje reido vietoje taip pat sulaikytas mopedo vairuotojas, neturėjęs teisės vairuoti šios transporto priemonės.

Kitas asmuo, neturėjęs vairuotojo pažymėjimo, bandė gudrauti. Automobilio "Seat Toledo" vairuotojas Sergejus K., gim. 1963 m., teigė, kad vairuotojo pažymėjimą palikęs namuose. Bet policijos automobilyje įrengtas kompiuteris, ne smėlio dėžė. Patikrinus duomenis nustatyta, kad šių metų rugsėjo 11 dieną iš Sergejaus metams atimtas vairuotojo pažymėjimas už vairavimą išgėrus. Sergejus labai nuliūdo sużinojęs, kad dar teks mokėti tūkstančius ir už šį sekmadienio pasivažinėjimą be teisių.