Pirmadienį, nuo 6.30 iki 8 val., Klaipėdos kelių policijos pareigūnai trijuose uostamiesčio keleivinių autobusų paskutinėse stotelėse surengė iš anksto suplanuotus reidus. Vairuotojų blaivumas buvo tikrinamas Mogiliovo ir Jūrininkų prospekto sankryžoje, prie geležinkelio stoties ir miesto ligoninės.

Iš viso patikrinta lygiai 60 keleivinių autobusų. Klaipėdos autobusų parko vairuotojai tikrinami alkoholio matuokliais dar iki išvykstant į reisą savo įmonėje, o štai privačių vežėjų vairuotojų niekas netikrina. Juos patikrina kelių policija.

Prie miesto ligoninės 3-jo maršruto autobuso vairuotojui Virginijui D., gim. 1962 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 0.46 prom. alkoholio. Keleivinių autobusų, kaip ir vilkikų vairuotojams organizme leidžiama „vežiotis“ tik iki 0.20 prom. alkoholio.

Virginijus paaiškino, kad savaitgalį dalyvavo vestuvėse. Savo vestuvėse. Ir neapskaičiavo, kad išgerta truputį per daug. Paklaustas, ar dėl baudos dydžio ir problemų darbe supras naujoji žmona, nutilo ir nieko nepasakė.

Bauda už lengvą girtumo laipsnį yra 1000 iki 1500 litų, taip pat atimant vairuotojo pažymėjimą nuo 12 iki 18 mėnesių.

Apie tai, kad šių metų spalio 7–13 d. Lietuvos policija vykdys krovininių automobilių ir autobusų vairuotojų kontrolę, kurią inicijavo Europos kelių policijos tinklas (TISPOL), buvo skelbta iš
anksto. Plyšavo radijas, mirgėjo laikraščių puslapiai skelbiantys, netgi kokiomis dienomis kur ir ką veiks policija, tačiau vis tiek, dar įkliūva vienas kitas nedrausmingas ar net išgėręs vairuotojas.

Klaipėdos kelių policija žadėjo, kad ir toliau bus dirbama pagal anksčiau paskelbtą spalio mėnesio planą.