Kaip jau skelbta anksčiau, Antakalnio ir Šilo gatvių sankryžoje liepos 12-ąją, apie 22 val. 46 min., susidūrė 2 BMW automobiliai.

Informaciją apie avariją tarnyboms automatiškai išsiuntė vienas iš į avariją patekusių automobilių per "eCall" sistemą.

Per eismo įvykį buvo sužalota „BMW 1er Reihe“ vairuotoja ir kartu su ja važiavęs vyras (gim. 2002 m.), kurie, suteikus med. pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Policijos suvestinėje po avarijos rašyta, kad ją sukėlė „BMW X5“, vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto blaivaus Karo policijos pareigūno (gim. 1974 m.), sukdamas į kairę pusę nepraleido priešinga kryptimi tiesiai važiavusio automobilio „BMW 1er Reihe“, vairuojamo moters (gim. 2004 m.), ir su juo susidūrė.

Tačiau po šios avarijos Delfi pasiekė informacija, kad suvestinėje paskelbtos aplinkybės neatitinka tikrovės.

Esą tuo metu karo policininkui galiojo kareivinių režimas ir jis negalėjo išvykti iš tarnybos vietos. Be to, sudaužytas NATO viršūnių susitikimui išnuomotas automobilis.

Susisiekus su Lietuvos kariuomenės atstovais, iš Karinių viešųjų ryšių skyriaus gautas patvirtinimas, kad išties sudaužytas NATO viršūnių susitikimo užduočių vykdymui išnuomotas BMW.

„Avarija įvyko kariui vykdant tarnybines užduotis“, – tvirtino Lietuvos kariuomenės atstovai.

Dėl šios avarijos policija pradėjo tyrimą pagal ANK 423 str. 2 d., čia numatyta atsakomybė tam, kas pažeidė Kelių eismo taisykles ir dėl to sukėlė kitiems asmenims nežymų sveikatos sutrikdymą.

Už tai numatyta bauda nuo 150 iki 300 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)