Padaryta didelė žala

Pirminiais Kauno apskrities policijos duomenimis, vagystė įvykdyta sausio 30-ąją, apie 2 val. 30 min.

Suveikus signalizacijai Mindaugo gatvėje esančioje mobiliųjų telefonų ir kitų elektronikos prietaisų parduotuvėje, į ją per keletą minučių atskubėjo saugos tarnybos ekipažas. Jam atvykus, vagies patalpose jau nebuvo – šis vagystę įvykdė ir paspruko žaibiškai.

Netrukus į įvykio vietą atvyko ir policijos pareigūnai, ir parduotuvės atstovai. Parduotuvės atstovų teigimu, iš parduotuvės pavogti įvairūs elektronikos prietaisai, daugiausia – mobilieji telefonai. Padaryta turtinė žala siekia apie 3 000 eurų.

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Į įvykio vietą atvyko daugiau policijos pajėgų, buvo bandoma sekti nusikaltėlio pėdsakais.

Vagis parduotuvės patalpose neužtruko nė minutės

Kol kas aišku tik tai, kad vagis veikė apgalvotai. Iš pradžių jis maišeliu uždengė apšvietimo lempą. Po to sugadino durų spyną. Beje, jis brovėsi ne pro paradines duris, o pro atokesnes, šonines, esančias nuo turgaus pusės.

Įsilaužęs į patalpas, vagis nubėgo pastate esančios parduotuvės link. Ten plyta sudaužė plastikinių durų stiklą. Puolęs į vidų, vagis susirinko grobį ir staigiai spruko. Parduotuvėlės patalpose jis neužtruko nė minutės.

Gresia belangė

Policijos pareigūnai ieško vagies. Jei pavyks jį sučiupti, šiam gresia rimti nemalonumai. Lietuvos Respublikos Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.