Bendrasis pagalbos centras apie įvykusią nelaimę pranešimą gavo 12 val. 12 min. Paskambinęs vilkiko vairuotojas informavo, kad jis kliudė elektrinį motorolerį.

Į įvykio vietą atskubėjo Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai. Šalikelėje stovėjo vilkikas „Scania“ su priekaba, o važiuojamojoje kelio dalyje – apgadintas motoroleris.

Vilkiko vairuotojas pasakojo, kad išvažiuodamas iš šalutinio kelio, jis nepamatė pro pat vilkiko kabiną netikėtai išvažiavusio vyro ir šonu jį užkabinęs, nusitempė su savimi. Triratį su vairuotoju vilkikas traukė apie 30 metrų. Laimė, žmogus neatsidūrė po sunkvežimio ratais.

Vyras sako matęs, kad vilkikas išsukinėjo iš šalutinio kelio. Jis tikino važiavęs dviračių taku ir manęs, jog dar spės apvažiuoti į pagrindinę gatvę jau išlindusią vilkiko kabiną.

Su triračiu nutemptas keliasdešimt metrų, vyras krito ant važiuojamosios kelio dalies.

Smūgio nebūta stipraus – žmogus pats atsistojo, užsidėjo kepurę, apsivalė rūbus.

Abu vairuotojai eismo įvykio metu buvo blaivūs.

Garbaus amžiaus vyras pasakojo, kad iš Pelėdnagių į Kėdainius atvažiavo nusipirkti duonos. Nusipirkęs traukė namų link. Tuomet ties J. Basanavičiaus g. 101-uoju pastatu jį ir kliudė vilkikas.

Vilkiku į Kėdainiuose esantį elevatorių Kauno rajono gyventojas atvežė grūdų.

Motorolerio vairuotojas labiausiai pergyveno ne dėl savo sveikatos, o dėl triračio. Tai – vienintelė jo transporto priemonė.

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai nepaliko nelaimėlio bėdoje – jam buvo suteikta socialinė pagalba.

Namo policininkai parvežė ne tik senjorą, bet ir jo transporto priemonę.

Pareigūnai aiškinasi įvykio aplinkybes.