Po devintos

Po 9 valandos ryto Bendrajame pagalbos centre gautas vyro pranešimas, kad Kėdainių miesto A. Kanapinsko gatvėje susidūrė du lengvieji automobiliai.

Pranešėjas informavo, kad sužalotų žmonių nėra, tačiau iš vieno automobilio rūksta dūmai, o smūgio būta gana stipraus.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir policijos pareigūnai.

Tik viena

Į įvykio vietą atskubėjusios tarnybos rado apdaužytą vieną automobilį. Šalia jo vaikščiojo vairuotojas. Jis patikino, kad eismo įvykio metu nenukentėjo.

Žmogus nurodė, jog automobiliu važiavo vienas. Jis pasakojo, kad važiavo pagrindine gatve, kuomet iš šalutinės Eglių gatvės išvažiavo kitas lengvasis automobilis ir jiedu susidūrė.

Tačiau specialiųjų tarnybų liko laukti tik jis, kito automobilio ekipažas pasišalino iš įvykio vietos.

Pasiuntė toli

Policijos pareigūnai nedelsdami pradėjo iš įvykio vietos pasišalinusio automobilio paiešką.

Tuo metu nukentėjusysis pasakojo, kad po susidūrimo kito automobilio vairuotojas sustojo, per pravirą langą nusikeikė, pasiuntė jį eiti toli ir nuvažiavo toliau.

Vyras negalėjo patikėti savomis akimis – eismo įvykio sukėlėjas tiesiog išvažiavo apdaužytu automobiliu.

Ieško ir pats

Policijos pareigūnai nepranešė, jog pavyko ieškomą automobilį ir jo ekipažą sulaikyti.

Beje, avarijos kaltininko ieško ir pats nukentėjusysis su šeima. Vyras jau apklausė Eglių gatvės gyventojus, prašė jų vaizdo stebėjimo kamerų įrašų.

Vyro artimieji kreipėsi ir į laikraščio redakciją. Ką nors žinančius ar mačiusius jie prašo pranešti telefonu +370 636 53 234.

„Mes žinome, jog mašinos spalva raudona, o važiavo ja dviese. Mašina didelė – „Galaxy“ arba „Sharan“. Vairuotojas neišlipo, pro atidarytą langą pasiuntė toli toli ir nuvažiavo. Vairuotojas su akiniais, iki 45 metų amžiaus. Trenkėsi į šoną.

Viliamės, kad galbūt atsiras mačiusių ar atsiras mašinų, kurios tuomet važiavo pro šalį su vaizdo registratoriais.

Neįsivaizduojame, kaip galima sukelti eismo įvykį ir pabėgti. Juk jie nežinojo, kokia kito vairuotojo sveikata. Jie realiai paliko jį likimo valioje. O jei būtų sužaloti žmonės? Tikrai baisu, kas darosi“, – dėstė su „Rinkos aikšte“ susisiekę nukentėjusiojo artimieji.

Gresia nemalonumai

Pasitraukimas iš eismo įvykio vietos, kai vairuotojas yra su juo susijęs, užtraukia baudą vairuotojams nuo 600 iki 1 100 eurų su galimu teisės vairuoti atėmimu nuo 1 iki 3 metų.

Kai padaryta žala yra didelė, vairuotojo pasitraukimas iš eismo įvykio vietos užtraukia baudą nuo 1 100 iki 2 000 eurų su galimu teisės vairuoti atėmimu nuo 1 iki 3 metų.