Pranešė 112

Bendruoju pagalbos telefonu po 18 val. paskambinęs asmuo pranešė, jog palikęs savo automobilį stovėjimo aikštelėje rado jį apgadintą.

Į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, o nukentėjusysis jiems paaiškino visą situaciją.

Apgadino ir pasišalino

Jaunas vyras pasakojo, kad aikštelėje paliko savo BMW automobilį ir nuėjo į prekybos centrą. O sugrįžęs rado jį apgadintą.

Pasirodo, aikštelėje buvę žmonės matė, kaip moters vairuojamas automobilis apgadino kitą mašiną ir nuvažiavo.

Liudininkai perdavė pasišalinusio automobilio nuotrauką. Jie pasakojo, kad apie 40 metų moteris, vairavusi visureigį „Nissan“, apgadino stovėjusį BMW.

Pasak jų, moteris išlipo, apžiūrėjo automobilį, sėdo ir nuvažiavo.

Teko sugrįžti

Atvykę pareigūnai pagal automobilio valstybinius numerius rado jo savininką, susisiekė su juo telefonu ir vairuotoja privalėjo grįžti.

Grįžusi į įvykio vietą moteris aiškino, kad nepastebėjo, kad apgadino kitą automobilį.

Ukrainos pilietė buvo blaivi.

Deklaruoti arba pranešti

Policijos pareigūnai sako, kad sukėlus net menkiausią eismo įvykį pasišalinti nevalia.

Dauguma tokių ir panašių eismo įvykių dėl nedidelio greičio nesukelia sveikatos sutrikdymo ir palieka tik nedidelius įbrėžimus ant automobilio.

Vis dėlto kad ir kokios nereikšmingas būtų pasekmės, apie incidentą vertėtų pranešti. Tai padarius, bus pasirūpinta trečiųjų šalių turtu ir su juo susijusiais nuostoliais.

Kai padaroma žala nesiekia 750 eurų, bet vairuotojas iš įvykio vietos pasišalina, Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekse numatyta bauda svyruoja nuo 600 iki 1100 eurų. Jei žala didesnė nei 750 eurų – nemalonumų gali būti dar daugiau. Apie incidentą ne tik būtina pranešti apgadinto turto savininkui, bet ir itin svarbu užpildyti eismo įvykio deklaraciją. Jei savininkas nerandamas, reikia kviesti policiją.

Pasišalinimas iš įvykio vietos gali baigtis teisės vairuoti praradimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)