Tarnybas iškvietė kaimynai

Po 14 valandos Bendrajame pagalbos centre gautas pranešimas, jog Kėdainių miesto Rasos gatvės 14-ajame daugiabučiame name, penktajame aukšte gyvenančiai garbaus amžiaus kaimynei sutriko sveikata, moteris jaučiasi blogai. Gali būti, kad jai sveikata sutriko dėl dujų nuotėkio.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalbos medikai, policijos pareigūnai ir avarinės dujų tarnybos specialistai.

Dujų nuotėkis – neužfiksuotas

Avarinės dujų tarnybos specialistai patikrino butą specialiu prietaisu – jokio dujų nuotėkio užfiksuota nebuvo, močiutės dujinė viryklė taip pat buvo tvarkinga.

Spėjama, kad specifinio kvapo priežastis galėjo būti kita. Močiutei gaminant maistą dujų galėjo nutekėti, tačiau jokio prietaiso gedimo nebuvo.

Išvežė į gydymo įstaigą

Garbaus amžiaus moteris, lydima medikų ir ugniagesių gelbėtojų, iš penktojo aukšto buvo nuvesta į greitosios automobilį. Manoma, kad jai sveikata sutriko ne dėl dujų nuotėkio, bet dėl kitų priežasčių. Specialiųjų tarnybų pareigūnai dėkoja močiutei pagalbą iškvietusiems kaimynams.

Ką daryti namuose pajutus dujų kvapą?

Pajutus dujų kvapą namuose reikia nedelsiant nosį ir burną užsidengti drėgnu audeklu ir nosine, užsukti dujų ir dujų prietaiso čiaupą, plačiai atidaryti langus, duris ir, sukėlus skersvėjį, vėdinti patalpas.

Beje, pagalbos telefonu skambinti galima tik ten, kur nėra dujų kvapo – pavyzdžiui, išėjus į laiptinę.

Jokiu būdu negalima degti ugnies, rūkyti, jungti elektros prietaisus ir jungiklius.