Pirminiais duomenimis, avarija įvyko paryčiais, spalio 26 d.

Apie 3 val. 45 min. pranešta, kad kelyje Kėdainiai–Lipliūnai–Krakės, važiuojant nuo Lipliūnų Krakių link, „VW Passat“ nuvažiavo nuo kelio.

Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad automobilį vairavo blaivi 1988 metais gimusi moteris.

Pirminiais duomenimis, eismo nelaimė nutiko dėl prastų oro sąlygų. Kelio vingyje automobilį sumėtė ir jis nuslydo nuo kelio bei vertėsi. Tik per laimingą atsitiktinumą niekas nenukentėjo.

Po eismo įvykio suknežintas automobilis buvo paliktas laukuose. Po 8 valandos ryto į Bendrąjį pagalbos centrą vėl paskambino pro šalį važiavę žmonės, jie pranešė apie sudaužytą transporto priemonę.

Pranešėjai informavo, kad nemato, ar aplinkui yra žmonių, daugiau aplinkybių nežino, nes tik pravažiavo pro šalį.

Į įvykio vietą buvo pasiųstos gausios specialiųjų tarnybų pajėgos: Kėdainių ir Krakių ugniagesiai, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Tik atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad tai tas pats, ankstyvą rytą įvykęs įvykis.

Ugniagesiai apžiūrėjo automobilį, aplink žmonių nebuvo, akumuliatorius buvo atjungtas, daugiau jokių darbų jie neatliko.

Bendrasis pagalbos centras (BPC) primena, jog pamačius eismo įvykį būtina įvertinti situaciją: jei eismo įvykis yra techninis, vairuotojas ir/ar keleiviai sveiki ir pagalbos neprašo, jie susitvarkys patys.

Jei eismo įvykio vietoje yra sužeistų ar nukentėjusių žmonių, reikėtų sustoti saugioje vietoje šalikelėje ir padėti.

Bendruoju pagalbos numeriu 112 praneškite tikslią eismo įvykio vietą, nukentėjusiųjų bei automobilių skaičių.

Imkitės visų reikiamų priemonių, kad būtų suteikta pirmoji medicinos pagalba nukentėjusiesiems.

Eismo įvykio metu sužeistas žmogus gali paprašyti jūsų informuoti jo artimuosius apie eismo įvykį. Kartais užteks malonesnio paguodžiamo žodžio ir patikinimo, kad nepaliksite žmogaus nelaimėje, kol juo nepasirūpins medicinos personalas.

Atvykus atsakingoms institucijoms, ugniagesių, policijos ir greitosios medicinos pagalbos ekipažams, suteikite jiems visą informaciją, kuri jums atrodo aktuali.

Jokiu būdu nedarykite savo išvadų. Jei matėte tik eismo įvykio pasekmes, bet ne patį eismo įvykį, nespėliokite, dėl ko jis įvyko ir kas kaltas.

Nepasišalinkite iš eismo įvykio vietos nepalikę savo kontaktinių duomenų. Jei sustojote padėti, esate labai svarbus eismo įvykio liudininkas. Jūsų pasakojimas ir užfiksuotos detalės gali padėti tiriant eismo įvykį.