Policijos pareigūnai informuoja, kad gruodžio 8 d. apie 11.40 val. Kėdainių r., Milžemių k., į namą užėjo trys nepažįstami vyrai, kurie, sumušę ten buvusį 1997 m. gimusį nepilnametį bei grasindami jam peiliu, pagrobė elektrinę keptuvę, akumuliatorinį suktuvą, du mobiliojo ryšio telefonus, navigaciją bei planšetinį kompiuterį. Padaryta 1 317 Lt žala.

Netrukus darnaus policijos pareigūnų ir bendruomenės darbo dėka, neblaivūs įtariamieji buvo sulaikyti Kėdainių rajone: 1957 m. gimusiam vyrui nustatytas 1,39 prom. alkoholio girtumas, 1980 m. gimusiam vyrui – 1,16 prom. girtumas, 1985 m. gimusiam vyrui – 3,11 prom. girtumas. Visi trys įtariamieji uždaryti į areštinę.

Policijos pareigūnų duomenimis, minėti asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų Radviliškio ir Kėdainių rajonuose. Jų automobilyje buvo rasta anksčiau padarytų nusikaltimų įkalčių. Tiriama, ar automobilis, kuriuo įtariamieji važinėjo, nebuvo pavogtas.

Jau nustatyta, kad gruodžio 8 d. apie 8.30 val. Kėdainių r. Vainotiškių k., iš parduotuvės visi trys įtariamieji atvirai pagrobė įvairių prekių. Vagystę pastebėjusi pardavėja, juos bandė sulaikyti, tačiau vyrai, bėgdami iš parduotuvės, sumušė jiems pabėgti sutrukdyti bandžiusią pardavėją.

Taip pat paaiškėjo, kad gruodžio 7 d. apie 0.30 val. Kėdainių r., Gudžiūnų miestelyje esančioje degalinėje, 1980 m gimęs įtariamasis į automobilio degalų baką įsipylė degalų už 64,88 Lt ir išvažiavo nesusimokėjęs. Tokiais savo veiksmais vyras padarė teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 50 str.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato kriminalistai. Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo, bus kreipiamasi į teismą dėl kardomosios priemonės suėmimo skyrimo.

Kauno apskrities policija primena: pastebėję daromą nusikaltimą, ką nors įtartina gatvėje, kieme ar prie namų, sulaukę įtartinų skambučių ir pan., bet kuriuo paros metu apie tai praneškite policijai bendruoju pagalbos telefonu 112.