Ketvirtadienio vakare Kauno oro uoste nusileidus lėktuvui iš Londono, VSAT pareigūnai sulaikė juo parskridusį 28-erių kėdainietį. Pasieniečiai nustatė, kad už nusikaltimą nuteisto, bet atlikti bausmės vengiančio vyro paiešką yra paskelbusi Šiaulių policija.

Apie sulaikytąjį pranešę pasieniečiai tą pačią dieną jį perdavė paieškos iniciatoriui.

Dalis gimtinėje nusikaltusių Lietuvos piliečių, vengdami atsakomybės, sprunka į užsienį, tikėdamiesi ten pasislėpti. Bet ir kitoje šalyje dažnai įkliūva už nusikaltimus ir būna deportuoti.

Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę grąžinami pagal Europos arešto orderį. Pasitaiko ir tokių, kurie grįždami į Lietuvą kažkodėl mano, kad jau viskas pamiršta, kad jų praeitis jau nieko nedomina.

Šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 17 asmenų, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

Pernai pasieniečiai sulaikė 1 085 ieškomus žmones, iš jų 853 – oro uostuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją