Pranešimą apie gaisrą ugniagesiai gavo 17.40 val. Pranešta, kad užsidegė Kazlų Rūdoje esančios „Ikea Industry Lietuva“ patalpos.

Atvykus pagalbai paaiškėjo, kad vienoje gamybos linijoje degė pjuvenos.

Kaip Delfi.lt sakė Situacijų koordinavimo centre, po maždaug pusantros valandos, 19.22 val., gaisras buvo lokalizuotas.

Įvykio vietoje dirbo gausios ugniagesių pajėgos, atvyko 9 auto cisternos, prireikė autokeltuvo, buvo ir štabo automobilis.

Ugniagesiai vis dar dirba įvykio vietoje, aiškinamasi, dėl ko kilo gaisras.

Kaip pranešė ugniagesiai, per gaisrą žmonės nenukentėjo.

Gaisras kilo, kuomet dėl dingusios įtampos „IKEA Industry Lietuva“ gamyklos medienos drožlių džiovykloje buvo fiksuotas gedimas. Bandant atnaujinti veiklą pradėjo smilkti medienos dulkės, rašo ELTA.

Kaip pažymima bendrovės pranešime, smilkimo židinys buvo sunkiai prieinamoje technologinės įrangos vietoje, todėl 17.40 val. buvo pakviesta priešgaisrinės saugos tarnyba.

Kaip praneša įmonės atstovai, nuostoliai – minimalūs. „IKEA Industry Lietuva“ planuoja atnaujinti gamybą artimiausiu metu.

Papildyta vasario 20 d.: UAB „IKEA Industry Lietuva“ atstovai praneša, kad gamybos procesas atnaujintas vėlyvą šeštadienio vakarą. Gamykla veikia pilnu pajėgumu.

Incidento priežastys tiriamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)