Tyrimą atliko Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, praėjusių metų rugsėjį vienoje Lenkijos degalinėje kazachstanietis iš nenustatytų asmenų įgijo didelės – apie 102 tūkst. eurų vertės turtą – krovininį automobilį su puspriekabe. Žinodamas, kad transporto priemonė buvo pagrobta, vyras pakeitė automobilio bei puspriekabes valstybinių numerių ženklus.

Į Lietuvą nusikalstamu būdu įgytą krovininį automobilį parvairavo tyrimo metu nenustatytas asmuo. Tuo tarpu Kazachstano pilietis, siekdamas įspėti savo bendrininką apie galimas grėsmes, važiavo pastarajam iš priekio. VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai kelyje Kaunas–Marijampolė–Suvalkai bandė sustabdyti nusikalstamu būdu įgyto automobilio vairuotoją, tačiau šis nepakluso ir nuvažiavo toliau. Vėliau transporto priemonę palikęs šalikelėje vairuotojas pasišalino, o į netoliese esančią aikštelę atvykęs Kazachstano pilietis buvo sulaikytas pareigūnų.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusi Kauno apygardos Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė Asta Antanaitienė kazachstaniečiui pareiškė kaltinimus dėl didelės vertės nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir valdymo (pagal Baudžiamojo kodekso 189 straipsnio 2 dalį). Už šią nusikalstamą veiką numatoma bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Marijampolės apylinkės teismo Marijampolės rūmams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją