Mergaitė išvežta į Skubios pagalbos skyrių Kauno klinikose.

„Šiandien, sausio 4 dieną, apie 20 val. „Žalgirio“ vandens sporto centre skendo 2-3 metų mergaitė. Aš buvau tuo metu baseino lankytojas ir liudininkas. Deja, ne gelbėtojai, o viena iš lankytojų, moteris, pajuto, kaip po vandeniu plūduriuojantis suglebęs kūnelis atsirėmė jai į koją. Kilo panika, lankytojai ištraukė mergaitę.

Vietoje, atsitiktinai atsidūrusi gydytoja, pradėjo gaivinimą. Ir ne iš karto atsirado mergaitės mama, su dar jaunesniu vaiku berniuku. Nustebino, kad mama tai buvo SPA baseino zonoje, bet su dviejų dalių pilku treningu, o ne maudymosi kostiumėliu. Daugeliui aplink buvusių žmonių buvo tikrai baisu, kitos mamos tiesiog alpo“, – vos tragedija neįvykusį incidentą pasakojo kaunietis Algis.

„Kadangi mergaitę ištraukė iš vandens be gyvybės ženklų, dantys surakinti, kiek girdėjau iš mergaitę gaivinančios medikės. Norėčiau perduoti jai padėką mūsų visų vardu, kad ji buvo tokia greita“, – dėkojo nelaimę matęs vyras.

Anot skaitytojo, baseine dirbo 4-5 gelbėtojai, tačiau skęstančio vaiko pirmieji jie nepastebėjo. Baseine buvo kilusi panika, tačiau lankytojus apėmė didelis palengvėjimas, kai mergaitė atgavo sąmonę ir pradėjo verkti.

„Mažametė tikriausiai buvo palikta vaikų SPA zonoje, kur gylis 20-30 cm., o neprižiūrima nei mamos, nematant nei gelbėtojams, ji, tikriausiai – spėlioju – persisvėrė per kraštą ir įkrito į gilų SPA zonos baseiną. Nors vakare buvo daug žmonių, toje vietoje konkrečiai – nuolat prie masažinių srovių rankoms ir nugarai – niekas kitas nepamatė. Taigi ir nežinoma, kiek laiko mergaitė taip buvo po vandeniu“, – stebėjosi vyras.

„Greitoji pagalba atvyko ne iš karto, tikriausiai užtruko rasti privažiavimą prie baseino. Galiausiai visi kartu – paramedikai ir mama su dviem vaikais, išvyko į ligoninę. Galbūt atsiras daugiau, kas tai matė, bet rašau apie tai Jums, kad priminti visiems tėveliams baseine prižiūrėti savo vaikus, o gelbėtojams – stropiai atlikti savo pareigą“, – tėvelius skatino atsakingiau prižiūrėti savo vaikus tokiuose pramogų vietose.

Susisiekus su Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties vyresniąja pamainos gydytoja, ši patvirtino, kad į baseiną buvo kviesti medikai.

„Gavome iškvietimą, kad „Žalgirio“ baseine skendo vaikas, buvo paniręs po vandeniu, ją gaivino treneris. Atvykusi brigada apžiūrėjo 4 metų mergaitę, kuri jau buvo sąmoninga ir orientuota. Mažametė pristatyta į Skubios pagalbos skyrių Kauno klinikose“, – teigė budinti gydytoja.

Mergytę gelbėjusios studentės ir atsitiktinai šalia buvusi gydytoja

Po publikacijos atsiliepė ir daugiau įvykį mačiusių ir jame dalyvavusių žmonių. Jie patikslino, jog skendusią mergaitę taip pat padėjo gelbėti dvi slaugą Kauno kolegijoje studijuojančios antro kurso studentės, kurios darė įpūtimus, skaičiavo ritmą ir bandė padėti mergaitei.

„Noriu patikslinti informaciją, asmeniškai pažįstu gydytoją kuri tuo metu gaivino mergaitę, gydytojai išėjus iš pirties, ši pastebėjo moterį laikančią rankose mergaitę be gyvybės ženklų ir verkiančia, žmonės visi tuo metu buvo šoko būsenoje ir nežinojo ką daryti.

Tad, tuo metu šalia buvusi gydytoja, pradėjo gaivinimą ir iš aplinkinių lankytojų atsirado žmonių, kurie jai padėtų, kaip mergaitė jau šiek tiek pradėjo kvėpuoti, gydytoją pakeitė gelbėtojas su kita moterimi. Mergaitei išgelbėti gyvybę padėjo daug gerų žmonių, bet patį pirminį ir pagrindinį atgaivinimą atliko gydytoja buvusi baseine“, – informaciją patikslino skaitytoja Saulė.

Ji pasidalino, jog tai buvo šeimos gydytoja Evelin Rubinshtein iš Izraelio, kuri yra atvykusi į Kauną aplankyti savo sūnaus, kuris taip pat mokosi mediciną.

Redakcijai pavyko susisiekti ir su gelbėtojui padėjusia studente, Gabija Šerpetauskyte, ji papasakojo kaip vyko mažametės gelbėjimas.

„Mes su kursioke buvome didžiajame baseine, kai staiga kilo sujudimas, pradėjau plaukti link susirinkusių žmonių ir broviausi pro žmones, aišku, mano klaida, kad iš karto nepasakiau, kad esu iš medicinos srities, nes minia bandė mane nustumti. Tačiau, kai pradėjau šaukti, jog gelbėtojas neteisingai atlieka gaivinimą, jie mane praleido.

Vaikams gaivinimas atliekamas kiek kitaip, ne dviem rankom, kaip darė gelbėtojas, nes taip gali būti sulaužyti šonkauliai. Prieš tai mačiau, kad kita moteris ir įpūtimus darė, bet neatlošusi vaiko galvos, tai irgi yra neteisinga. Tad paaiškinau gelbėtojui, kaip reikia atlikti paspaudimus, aš atlikau įpūtimus ir skaičiavau ritmą, kol mergaitė atsigavo“, – pasakojo G. Šerpetauskytė.

„Aš tiesiog labai džiaugiuosi, kad vaikas gyvas“, – džiaugėsi mergina.

Daugiau naujienų iš Kauno rasite čia.