Kaip pranešė teismas, nors M. Budrys savo kaltę neigė, tačiau, teismo vertinimu, nukentėjusiojo, liudytojų parodymai ir kiti byloje esantys įrodymai sudaro nuoseklų įrodomąjį pagrindą, patvirtinantį M. Budrio kaltę.

Kalinių prižiūrėtojas viršijo jam suteiktus tarnybos įgaliojimus, kai būdamas atsakingu už Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų priežiūrą gyvenamojoje zonoje, 2018 m. rugsėjo 28 d. apie 14.30 val. nuteistųjų būrio Nr. 2 laiptinės 3 aukšto aikštelėje be pateisinamos priežasties tyčia keliu spyrė septyniolikmečiui nuteistajam į veidą, padarydamas nosies sumušimą, pasireiškusį šios srities paraudimu ir patinimu. Ekspertai nustatė, kad nuteistajams buvo sukeltas fizinis skausmas ir nežymiai sutrikdyta sveikata.

Pasak teismo, tai, jog M. Budrys suprato savo veiksmų neteisėtumą, rodo jo parodymų nenuoseklumas ir jų neatitikimas kitiems byloje esantiems įrodymams, įskaitant ir filmuotą medžiagą.

Už padarytą nusikaltimą teismas paskyrė 100 MGL (5 000 eurų) dydžio baudos bausmę ir baudžiamojo poveikio priemonę – teisės dirbti darbą valstybės tarnyboje atėmimą trejiems metams.

Tokį sprendimą teismas priėmė atsižvelgęs ir įvertinęs nusikalstamos veikos pobūdį ir pavojingumą, įvertinęs kaltinamąjį charakterizuojančią bylos medžiagą, jo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą, taip pat į tai, kad nusikalstama veika buvo padaryta kaltinamajam atliekant darbo funkcijas, t. y. jam vykdant Apsaugos ir priežiūros skyriaus jaunesniojo specialisto pareigas.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.