Kaip Eltą informavo Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, 13.18 val. buvo gautas pranešimas apie kilusį gaisrą Vytauto gatvės 22 name. Į nelaimės vietą atvykus dviem ugniagesių ekipažams, atvira liepsna jau buvo apėmusi dviejų aukštų pastato su mansarda stogą. Gesinant gaisrą, teko valandai uždaryti eismą Vytauto gatvėje, vedančioje į autobusų bei geležinkelio stotis. Ja nevažiavo troleibusai ir autobusai, o lengviesiems automobiliams buvo leista važiuoti tik viena kelio juosta.

Iš viso gaisrą gesino 8 ugniagesių brigados, kurios ugnies plitimą sustabdė apie 13.40 min. Praėjus 3 valandoms, nelaimės vietoje dar tebebudėjo viena ugniagesių brigada.

Gaisro metu sudegė pastato stogas, palėpė, vanduo užliejo antrojo ir pirmojo aukštų patalpas. Pirmajame aukšte buvo įsikūrusi UAB "Žaliasis stilius" priklausanti kavinė, antrojo aukšto patalpos negyvenamos. Nelaimės metu žmonės nenukentėjo.

Namo šeimininkė nuostolius įvertino 100 tūkst. litų. Turtas buvo draustas.

Pirminiais duomenimis, ugniagesiai nepastebėjo jokio techninio gedimo, kuris galėjo sukelti gaisrą. Šios nelaimės priežastis tyrimo metu turės įvardinti policijos pareigūnai.