LAT teisėjų paskelbta nutartis yra galutinė ir neskundžiama. Jos išklausyti Skerdikas nebuvo atvežtas iš Lukiškių kalėjimo – apie teismo verdiktą vyriškis sužinos tik gavęs dokumentus iš teismo.

Savo skunde R. Ivanovas buvo nurodęs, kad esą prieš jį buvo naudojamas fizinis ir psichologinis spaudimas, be to, esą pareigūnai jį vertė prisipažinti nužudžius merginą.

Anksčiau medikai buvo pripažinę, kad iš Jonavos rajono kilęs R. Ivanovas serga lėtine psichikos liga. Dar laukdamas teismo jis tikino, kad dažnai regįs haliucinacijas, esą jį persekioja vaikinas, vardu Tomas, kuris ir galėjo nužudyti merginą. Medikai buvo rekomendavę Skerdikui skirti priverčiamąsias medicinos priemones.

Prieš dvejus metus medicinos ekspertai pakeitė nuomonę – jie nurodė, kad nužudymu įtariamas vyras gali stoti prieš teismą. Esą nusikaltimo padarymo ir šiuo metu jis supranta savo veiksmus bei gali juos valdyti.

Dėl merginos nužudymo kaltu pripažintas R. Ivanovas buvo nuteistas kalėti 18 metų laisvės atėmimo bausme. Teismai pripažino, kad jis 2004-ųjų spalio 30-osios vakarą žiauriai nužudė pagal skelbimą auklės darbo ieškojusią merginą bei išniekino jos kūną – nupjovė galvą.

Ekspertai nustatė, kad galvą vyras nupjovė, kai mergina jau buvo negyva.

Pasiūlęs merginai vykti pas jį į namus Vilijampolėje, anksčiau mėsininku dirbęs neblaivus vyras pakeliui ją pasmaugė, kūną užkasė, drabužius įmetė į upę. Jis teigė, kad galvą nešdamas pametė, tačiau paaiškėjo, kad įmetė į krūmus.

Žudikas iš merginos pagrobė mobilųjį telefoną.

Namiškiai ir buvę bendradarbiai Skerdiką apibūdino kaip tvarkingą, ramų ir neagresyvų žmogų, kurio didžiausia silpnybė buvo alkoholis.