„Iki šiol Kauno rajono policija buvo išsibarsčiusi keliuose pastatuose. Tai buvo pastatai Putvinskio, Čiurlionio, Donelaičio gatvėse. Dėl to buvo apsunkintas ir valdymas, ir bendradarbiavimas. Dabar mes džiaugiamės, kad beveik visa Kauno rajono policija bus viename pastate. Liko keletas atraminių punktų, nes mes esame žiedinis policijos komisariatas – lieka padaliniai Karmėlavoje, Domeikavoje, Raudondvaryje, Lapėse“, - DELFI teigė Kauno rajono policijos komisariato viršininkas Aleksejus Chraminas.

Naujasis Kauno r. policijos komisariatas įsikūrė Policijos mokyklos patalpose Mastaičiuose. Skaičiuojama, kad 1500 kv. m. patalpose dirbs daugiau nei pusšimtis pareigūnų.

„Pamenu, kai dar pradėjau dirbti Kaune paklausiau: kur yra Kauno rajono policijos komisariatas? Atsakymas buvo, kad Kaune. Kyla normalus klausimas, o kodėl ne Kauno rajone? Kitas dalykas, kad komisariatas buvo išsibarstęs po kelias vietas. Labai džiaugiuosi, kad idėjos tapo kūnu ir dabar galime džiaugtis naujomis patalpomis. Istorinis teisingumas buvo atstatytas. Svarbu, kad komisariatas veikia policijos mokyklos patalpose ir kursantai galės betarpiškai matyti, kaip vyksta darbas, semtis praktikos“, - atidarymo renginyje kalbėjo Lietuvos policijos vadovas Linas Pernavas.

„Čia mes turėsime viską, kas priklauso. Yra ir vaiko apklausos kambariai, atpažinimo per nepermatomą stiklą kambariai, laikino sulaikymo patalpos. Čia yra viskas, kas reikalinga policijai vykdyti jos funkcijas. Dabar viskas bus ženkliai paprasčiau kalbant apie logistiką“, - sakė A. Chraminas.