Balandžio 7 d. Kėdainių rajone VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių ir Varėnos komandų pasieniečiai patikrinti sustabdė krovininį automobilį „Volvo FM70“ su lietuviškais registracijos ženklais. Jį vairavo 50-ies Kauno rajono gyventojas.

VSAT pareigūnai jau turėjo žinių, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas nelegalus krovinys. Automobilyje pasieniečiai aptiko 247 000 pakelių cigarečių „Prince“ be akcizo ženklų.

Tęsdami tyrimą, netoli sulaikymo vietos esančioje ir „Volvo FM70“ vairuotojui priklausančioje sodyboje VSAT pareigūnai atliko kratą. Ten rasta įranga tabakui smulkinti bei džiovinti, susmulkinto tabako ir kitos cigarečių gamybai reikalingos medžiagos.

Tuomet pasieniečiai atliko dar vieną kratą Kauno rajone. Aptiktas nelegalus cigarečių gamybos fabrikas. Jame VSAT pareigūnai rado įrangą cigaretėms gaminti, jau pagamintos produkcijos bei didelį kiekį medžiagų, reikalingų tokiai neteisėtai veiklai vykdyti.

Dar vėliau kitoje Kauno rajono vietoje pasieniečiai patikrino stovėjusį krovininį automobilį „Renault 300DX“. Jo krovinių skyriuje buvo 223 595 pakeliai cigarečių su užrašais „Prince“ be akcizo ženklų ir medžiagos, skirtos rūkalų gamybai.

Visos operacijos metu VSAT pareigūnai aptiko 470 tūkst. 595 pakelius falsifikuotų cigarečių be akcizo ženklų. Konfiskuoto tabako ir jo gaminių kiekiai dar tikslinami. Įtariama, kad aptikti rūkalų pakeliai buvo skirti užsienio rinkai. Jie yra ženklinti angliškais ir daniškais užrašais.

Teismas tenkino tyrimui vadovaujančios prokurorės prašymą sulaikytam įtariamajam Kauno rajono gyventojui skirti griežčiausią kardomąją priemonę, t. y. suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui.

Už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją