Į įvykio vietą išsiųstos Kauno APGV priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

Paaiškėjo, kad lėktuvu skridę du žmonės nebuvo sunkiai sužeisti, o pats lėktuvas neužsidegė.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijos koordinavimo skyriaus vyriausiasis specialistas Liucijus Ruzgas BNS sakė, jog lėktuvu skrido du žmonės, tačiau jie stipriai nenukentėjo.

„Lėktuvas yra nukritęs. Juo skrido du žmonės. Abu nesunkiai nukentėjo. Vienas iš jų yra Lietuvos pilietis. Tai yra pilotas-instruktorius. Amžius 52 metai. Kitas skridęs, sakykime, kursantas yra Jungtinės Karalystės pilietis, gimęs 1985 metais“, – tvirtino L. Ruzgas.

Jo teigimu, nukritus, lėktuvas neužsidegė, o į aplinką degalai ar tepalai neišsiliejo.

„Lėktuvas nedegė, ugniagesiai vietoje yra paruošę putų generatorius dėl visa ko. Aplinkai žalos realios nepadaryta, nes nei degalai, nei tepalai neišsilieję. Kol kas tokia situacija“, – teigė L. Rugas.

Nukritęs lėktuvas sekmadienį buvo pakilęs iš Kauno Aleksoto aerodromo.

Kaip DELFI sakė nelaimės vietoje dirbantys ugniagesiai, lėktuvas su techninėmis problemomis susidūrė vos pakilęs iš Aleksoto aerodromo, tad buvo priverstas leistis laukuose.

Departamento duomenimis, ugniagesiai įvykio vietą paliko prieš 17 valandą. Lėktuvu skridęs Jungtinės Karalystės pilietis medikų buvo išvežtas į ligoninę, nes susimušė nosį ir prasiskėlė antakį. Kitas rimtesnių sužalojimų išvengė.

Avarinį nusileidimą apsunkino elektros laidai.

Užgeso vienas iš variklių

„BAA Training“ priklausantis dvimotoris lėktuvas sekmadienį avariniu būdu leidosi, užgesus vienam iš variklių, pranešė bendrovės atstovė.

„Šiandien dvimotoris lėktuvas netoli Kauno patyrė incidentą – užgesus vienam iš variklių lėktuvas buvo nutupdytas avariniu būdu ant pilvo“, – BNS atsiųstame komentare raštu tvirtino „BAA Training“ komunikacijos vadovė Auksė Būdelytė-Janauskienė.

Anot jos, incidentą tirs valstybės tyrėjai, todėl kol kas bendrovė plačiau nekomentuoja situacijos.

„Svarbiausia, kad abu lėktuvu skridę žmonės (instruktorius ir studentas) nepatyrė rimtų sužalojimų. Valstybės tyrėjas vykdys incidento tyrimą, todėl kol kas daugiau apie įvykį komentuoti negalime“, – teigė įmonės atstovė.

Bendrovės duomenimis, sekmadienį avariniu būdu nusileidęs lėktuvas 2016 metais mokymų metu buvo patyręs incidentą. Tąkart leidimosi metu nulūžo jo važiuoklė. Po šio incidento jis buvo sutaisytas sertifikuotose remonto dirbtuvėse.