Kol kas aišku tiek, kad sekmadienio popietę mergaitė išėjo iš namų Kaune. Mergaitė planavo eiti link Girstučio parduotuvės, tačiau ten nepasirodė.

Paskutinį kartą ji pastebėta Chemijos gatvėje esančioje viešojo transporto stotelėje 16 val. 41 min. Viena liudytoja pareigūnams pasakojo girdėjusi rėkiančią mergaitę, ši versija tikrinama. Ten paskutinį kartą fiksuotas ir jos telefono signalas.

Kauno policijos vadas Mindaugas Baršys pranešė, kad pareigūnai informaciją apie dingusią mergaitę gavo 19 val. 30 min.

„Nuo pat tada mestos gausios policijos pajėgos ieškoti mergaitės. Nakties metu jų pasitelkta dar daugiau, buvo naudojami kinologai, vykdoma fizinė paieška. Dienos metu tikrinamos įvairios versijos, apie kurias plėstis negaliu, nes tai gali būti naudinga ir kitiems“, - kalbėjo M. Baršys.

Jis dar kartą priminė, kad laukia vaizdo registratorių įrašų iš gyventojų, kurie sekmadienį, nuo 16 val. 30 min. iki 17 val. 30 min., važiavo Chemijos, Draugystės, Pramonės, Technikos gatvėmis.

„Skambinkite pagalbos telefonu 112. Galbūt jums tai gali atrodyti nereikšminga informacija, kas mums bus labai reikšminga“, - sakė jis.

M. Baršio teigimu, informacija apie dingimą perduota kolegoms iš kitų miestų, paskelbta ir tarptautinė paieška, tačiau bent fiziniai pajėgumai kol kas sutelkti tik Kaune ir jo apylinkėse.

Kauno policijos vadas nenorėjo plėstis kalbėdamas apie tai, kas galėjo nutikti: „Tiriamos visos versijos“.

Jis paminėjo, kad paskutinį kartą mergaitės telefonas fiksuotas autobuso stotelėje Chemijos gatvėje. Ten, pasak liudininkų, vaikas paskutinį kartą ir pastebėtas, tai buvo maždaug 16 val. 41 min.

Paklaustas, ar mergaitė viena pavakarę išėjo į parduotuvę be tėvų žinios, M. Baršys sakė: „Nenorėčiau plėstis, supraskite, visa informacija, kuria viešai dalinamės, gali pakenkti mums“.

Viena tiriamų versijų – pagrobimas. Visgi M. Baršys sakė, kad duomenų apie prašomą išpirką nėra.

Prie šio įvykio dirba ir kriminalinės policijos pareigūnai, dėl dingimo yra pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Paieška vyko visą naktį

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad visa informacija tikrinama.

„Visą naktį ir dabar paieška vyksta intensyviai. Naktį aktyviai darbavosi Kauno policijos pajėgos, kinologai su šunimis ir Raudonojo Kryžiaus atstovai buvo prisijungę.

Taip pat labai aktyviai, nepaisant oro sąlygų ir nakties meto, jungėsi gyventojai. Jų buvo dešimtys, o gal net šimtai“, – anksčiau sakė Kauno policijos atstovė.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)