Anot Kauno Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos, vasario 29 d. apie 14 val. 30 min. gautas pranešimas, jog R. Kalantos g. prieplaukoje nuskendo laivas.

Pranešėjas teigė, kad Kauno mariose, netoli senelių namų, yra nuskendęs laivas ir matyti mazuto dėmės. Anot pranešėjo, laivas nuskendo prie nelegalios prieplaukos, netoli jachtklubo.

Ugniagesiai nustatė, kad nuskendo medinė jachta. Vandenyje buvo pasklidę naftos produktų maždaug 3 kvadratinių km plote.

Aplink nuskendusį laivą pastatytos 8 bonos. Apie įvykį informuota UAB „Kauno švara“ ir aplinkosaugininkai.

Papildyta:

Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai gavę informaciją dėl Kalantos g. Kaune nuskendusio laivo iš karto nuvyko į įvykio vietą. Pirminiais
Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos duomenimis, nuskendęs laivas sveria
apie 4 t, ši aplinkybė apsunkina laivo iškėlimo darbus. Aplink laivo skendimo vietą tikrai matosi naftos produktų dėmės.

Aplinkosaugininkai iškvietė Aplinkos apsaugos agentūros laboratoriją mėginiams paimti.

Pirminiais duomenimis, pasklidusių naftos produktų kiekis nėra didelis. Nustatinėjimas laivo savininkas, aplinkosaugininkai tęsia pradėtą tyrimą, kurio rezultatais žada pasidalyti tik jam pasibaigus.

Tapote įvykio liudytojais ar norite pranešti naujieną? Kviečiame rašyti ir siųsti vaizdo medžiagą el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją