Praėjusį penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje generalinis komisaras Renatas Požėla sakė, kad jau suimti 6 iš 9 rezonansinio išpuolio Kaune kaltininkų. Pasak jo, tai – nusikaltėlių santykių aiškinimasis.

„Mums buvo labai nesunku iškart pasakyti, kas įvyko ir kodėl įvyko. Tyrimas sėkmingai plečiasi. Laiko klausimas, kada ši byla keliaus į teismą“, – tikino R. Požėla. Visgi jis atsisakė atskleisti užpuolimo motyvą.

Po užpuolimo operatyviai sulaikyti ir suimti 4 įtariamieji – Lukas Ščerbinskas, Tadas Mučinskas, Juozas Minkevičius ir Karolis Kavaliauskas. Dar po poros dienų patys į komisariatą prisistatė dar du mušeikos: Vitalijus Zakrževskis bei Edgaras Rezajevas.

„Sulaikomi jie nesipriešino. Jie bandė slėptis, bet buvo sulaikyti“, – anksčiau minėjo Kauno policijos vadas Mindaugas Baršys.

Pareigūnas teigė, kad užpuolimas – spontaniškas. Paklaustas, ar tai reiškia, kad šie žmonės su savimi visada nešiojasi kaukes ir metalinius strypus, Kauno policijos vadas atsakė: „Visko gali būti, asmenys yra dešimtis kartų teisti už įvairias nusikalstamas veikas, tokias kaip nužudymai, plėšimai, turto prievartavimai.“


Užpuolimo liudytojai iškart atpažino ir vieną nukentėjusįjį, tai – Rytis Sadauskas, sietas su „Kamuolinių“ nusikalstamu susivienijimu.

„Kauno dienos“ žurnalistai dabar identifikavo ir dar vieną auką. Tai – 50-metis Egidijus Smailys, jo tėvas Algirdas priklausė „Daktarų“ grupuotės branduoliui.

2005-aisiais E. Smailys už grotų atsidūrė, kai upelyje su šautine žaizda galvoje rastas 25-erių metų jaunuolio kūnas.

E. Smailiui buvo pareikšti įtarimai dėl sėbro žmogžudystės, bet byla žuvo, nesurinkus kaltę pagrindžiančių įrodymų.

Prieš porą metų, tirdami žvėrišką 50-mečio vyro žmogžudystę, pareigūnai užsuko į E. Smailio namus. Nustatyta, kad aukos, kuriai durta bent 50 kartų, namuose lankydavosi Egidijus, pravarde Smailiukas.

Jam pateikti įtariamai dėl nužudymo, tačiau kaltės pagrįsti ir vėl nepavyko. Tačiau per kratą jo namuose rastas ginklų ir sprogmenų arsenalas, 6 granatos, pistoletas, šoviniai. Už tai jis buvo nuteistas.

Nei E. Smailys, nei R. Sadauskas byloje dėl užpuolimo neturi nukentėjusiųjų statusu. Kaip skelbia „Kauno diena“, abu jie parodymų policijai neduoda ir pretenzijų teisiniu keliu savo skriaudikams nereiškia.

Rytis Sadauskas

Įtariamieji šioje istorijoje taip pat gali pasigirti turtinga kriminaline biografija. Pavyzdžiui, T. Muščinskas su sėbrais dar būdamas paaugliu 2011 m. negyvai uždaužė žmogų Kaune, apleistame buvusio degtukų fabriko pastate.

Nuteistajam už sunkų nusikaltimą skirta palyginti švelni bausmė laisvės atėmimas 5 m. ir 6 mėnesiams. Pagal Lietuvos įstatymus, nepilnamečius galima įkalinti daugiausiai dešimtmečiui.

Delfi primena, kad rugpjūčio 28 d. Kaune, Laisvės alėjoje, prie lauko kavinės, kilo muštynės, kurių metu, pirminiais duomenimis, aštuoni asmenys užpuolė keturis ten buvusius vyrus ir vieną moterį.

Įtariamųjų - 9, manoma, kad nusikaltimo užsakovas pats nesitepė rankų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)